Alakul a nyári felkészülési program az utánpótlásban

A kezdés eldőlt, a munka intenzitása a rajt időpontján múlik.

A KTE LA korosztályos csapatai hetek óta újra edzésben vannak, ám hamarosan természetesen a fiatalok is megkaphatják jól megérdemelt nyári pihenőjüket, hiszen a karantén idején is becsülettel dolgoztak otthon. Emellett természetesen már a nyári felkészülési terv is alakul.

Ahogy arról honlapunkon már beszámoltunk, nyáron alapjaiban változik meg a bajnokságok lebonyolítása U16-tól felfelé, így biztosan izgalmas szezon elé néznek a fiatalok. A felborult tavasz után egyelőre még kérdéses, ebben a formában mikor kezdődhetnek az egyes bajnokságok, ám tervezet szintjén már összeállt az akadémia nyári programja, igaz, adott esetben ebben még lehet akár változás, ha a szakmai vezetés azt indokoltnak látja.

A tavaszi időszak mindenesetre hamarosan véget ér, U12-U19-ig június 12-én, U7-U11-ig június 26-án zárják a szezont. A kezdés is eltérően alakul, ami természetesen az adott korosztályos csapatok versenynaptára alapján lett meghatározva, egyelőre a korábbi években megszokott menetrend alapján tervez a stáb. U12-U19-ig július 6-án indul a felkészülés, későbbi bajnoki rajta esetén az első 1-2 hét ráhangoló jellegű lehet. Az U10 és az U11 július 20-án kezdi meg a munkát, míg az U7, U8, U9 csapatok augusztus 3-án jelen állás szerint. 

Szerző: KTE/kteakademia.hu