Verebélyi Gábor: Én is sokat tanultam ebből a szezonból

Értékelés. 

U12-es csapatunk a régiós bajnokságban szerepelt a mögöttünk hagyott szezonban, a gyerekek teljesítményét Verebélyi Gábor vezetőedző értékelte.

– Milyen célokkal indultatok tavaly nyáron?

– Szeptember elejére alakult ki a teljes, 25 fős keret, ebből 15 új játékos csatlakozott az akadémia kötelékéhez. A felkészülés csapongó volt, folyamatosan rotálodtak a játékosok, mindig más kerettel álltunk ki az edzőmérkőzésekre, ezért az igazi munka szeptemberben kezdődött. Az egész szezonra elmondhatjuk, hogy a folyamatos karanténok és betegségek miatt csak a bajnokság vége felé tudtunk egységes, állandó kerettel futballozni és edzeni. A bajnokság eleje az ismerkedésről szólt, az egyéni képességek feltérképezésről, a hibák javításáról, és a képzési program megvalósításáról. Nem volt kimondott célunk a bajnokság előtt, a fókusz a játékosok fejlesztésén volt.

– Hogyan értékeled a szezont?

Az MLSZ Országos U12-es bajnokságának Dél-Keleti csoportjába soroltak minket, ahova a Budapest Honvéd és az MTK került a kiemelt akadémiák közül. A 10 csapatos bajnokságban 3 fordulót rendeztek, így 27 mérkőzést játszottunk. Mivel ebben a bajnokságban nem számított az eredmény, nem volt eredménykényszer, így minden mérkőzésen a maximális, 18 fős kerettel álltunk ki a negyedek közt sort cserélve. A bajnokság egészét tekintve egy lineárisan emelkedő teljesítményt nyújtottunk, hétről hétre haladtunk előre a periódizációt betartva. Sok taktikai elemet is gyakorolni tudtunk, amit a mérkőzéseken alkalmazni is tudtunk, ezeket jó volt látni, amikor visszaköszöntek és eredményesek voltak.

– Kiket emelnél ki?

– A 25 fős keretből több jó teljesítményt is ki tudok emelni, sokat fejlődött mindenki sebességben, játékban és gondolkodásban. A két kiemelkedő egész éves teljesítmény Deák Gábor és Horváth Áron nevéhez köthető, sokat segített a csapat teljesítményén, hogy ők ketten minden edzésen és mérkőzésen példamutatóak voltak. Turóczy Gergő, Nyerges Milán és Eiler Dániel mentálisan nagyon erősek voltak, nagyon jól teljesítettek. Összeségében gratulálni szeretnék az egész csapatnak az elvégzett munkához, sokat tanultam ebből a szezonból én is, és remélem ők is. A következő szezonban elvállnak útjaink, így sok siker erőt és egészséget kívánok a fiúknak a további pályafutásukhoz.

Szerző: KTE/kteakademia.hu