Verebélyi Gábor elégedett csapatával

U11-es értékelő

Lassan a végéhez érünk az őszi értékelőknek, ezúttal az U11-es korosztály trénerét, Verebélyi Gábort kérdeztük.

Milyen volt számotokra az ősz?

A szezont és a felkészülést már augusztusban elkezdtük, már ebben a hónapban három tornán vettünk részt, illetve egy edzőmérkőzést is játszottunk Siófokon. A három tornából kettőt meg is nyertünk. Szeptemberben heti négy edzéssel folytatódott a program, szerdánként egyéni képzést biztosítottunk a játékosoknak. A csapat szezon közben a Bozsik „A” tornákon szerepel, ahol a keleti régió akadémiáival játszik körmérkőzéseket. Ezeken a tornákon jól játszottunk, két alkalommal minden mérkőzésünket megnyertük. Talán a debreceni torna volt a mélypont, ahol a hosszú utazás miatt nem tudtunk úgy koncentrálni. Kapus poszton nagyot léptünk előre, jól védenek, mellette jól szervezik és irányítják a játékot. A védekezésünket és a támadó szekciónkat is sikerült rendbe rakni, a középpályán a hatos pozícióban van némi hiányérzetem.  

Milyen tapasztalatokat szereztetek a tornákon?

Mint említettem, a szezon elején három kupán vettünk részt, az egyik a  Mini Future Cup, ahol egy évvel idősebb korosztály ellen játszottunk. Nagyon jó tapasztalatokat szereztünk, a másik két kupán Zánkán és az SC Hírös-Ép Kupán élen zártunk. A szezon végén két nagyobb tornára kaptunk meghívót Szegedre és Gödöllőre, mindkettőn a döntőig jutottunk. Próbálom forgatni a játékosokat, hogy minél több poszton szerezzenek tapasztalatot, de azért már ezeken a tornákon is látszik, hogy hosszabb távon milyen pozíciók fekszenek majd a játékosoknak.

Kiket emelnél ki? Kik voltak a legjobbak?

A 15 fős keretből 11 játékost kiemelhetnék, mert mentalitásukkal, munkájukkal és teljesítményükkel hozzájárultak a csapat sikereihez, de most külön Gulyás Andort mondanám, aki egész évben becsületesen dolgozott, hétről-hétről bebizonyította nekem, hogy rendszeres edzésre járással, alázatos munkával milyen gyorsan lehet pozitív irányba fejlődni. Egyébként csak két-három játékoson nem érzem ezt a hitet. Az idény legjobbja Németi Nataniel lett, akinek külön gratulálok az egész éves munkájához!

A képzésben mi lesz az irány?

Haladunk tovább a játékosok fizikális, technikai és taktikai felkészítésében. Jövőre nagyobb pályán, nagyobb létszámban, bajnoki rendszerben fognak játszani, nekünk már erre is gondolnunk kell.

Tavaszi célok?

Gyorsítani szeretném a játékosokat, gondolkodásukat, játékhelyzet megoldást és persze a futó sebességüket. A Bozsik tornák során is szeretnénk jól teljesíteni.

A felkészülésről mit lehet tudni?

Rövid lesz a szünet, csak három hét. Megkapták a házi és szorgalmi feladatokat erre az időre a játékosok. Január 6-án már kezdünk, 4-5 teremtorna szerepel a programban, mellette Bozsik és MLSZ BKMI futsal tornákon szerepelünk majd. Megragadva az alkalmat szeretnék, kellemes ünnepeket kívánni az akadémia játékosainak, szüleiknek, szurkolóinknak, és persze az akadémia összes munkatársának!

 

Szerző: KTE/kteakademia.hu