Véget ért az ősz, csak az U19-nek nem kellett halasztani

Korábban kezdődhet a tavaszi szezon.

Szombaton a Vasas – KTE LA (0-1) U14-es bajnokival zárult akadémiánk számára az őszi szezon. A koronavírus az utánpótlás bajnokságokat is felforgatta, rengeteg mérkőzést kell majd jövőre bepótolni, így a tabellák is érdekesen festenek.

Bár az U19-es együttes minden meccsét le tudta játszani, a riválisokra ez nem feltétlen igaz, akadnak olyan csapatok, melyek még három fordulót pótolnak majd. A KTE LA jelenleg a harmadik helyen áll az Alap csoportban, de négy csapatnak még van matematikai sansza az előzésre. Lóczi Péter együttese mást nem tehet, várniuk kell, amíg február végéig bepótolják a halasztott meccseket a riválisok, ezt követően dől el, hogy a B vagy a C-csoport nyolcasába kerülnek.

Az U17-es bajnokságban maximum két meccse hiányzik a mezőny tagjainak, ez igaz a KTE LA-ra is, mely hetedik helyen áll. Matematikai sansz csak kettő győzelemmel maradt a négybe kerülésre Bódi Attiláék számára, ehhez előbb le kellene győzni a Kaposvárt, majd az eredmények szerencsés alakulásával egy ki-ki meccsen dőlhetne el akár az UTE ellen a végső helyezés. Itt egy kis segítség is kellene a pécsiektől, mindenképpen pontot, de inkább pontokat kellene szerezniük az újpestiek ellen. Az U17 február 6-án kezdi a tavaszi szezont Kaposváron.

Az hatodik helyen álló U16 számára szinte pontosan ugyanaz a képlet, mint az U17-nek, de sokkal inkább a saját kezükben van a sorsuk. Amennyiben mindkét meccsüket megnyerik a Kaposvár és az UTE ellen, akkor biztosan a legjobb négy közé kerülnek, nem kell nézegetniük a riválisok eredményeit, hiszen a sorsolásnak hála ebben az esetben biztosan legalább két csapatot megelőzhetnek, ami minimum a negyedik helyre elég is lesz. Ahogy az U17, úgy az U16 is február 6-án kezd Kaposváron.

Az U15 és az U14 a klasszikus, 16 csapatos bajnoki rendszerben szerepel, melynek végén a két korosztály összevont eredményei alapján alakul ki a végső sorrend jelen állás szerint. Itt különösen nehéz meghatározni egyelőre bármit is, hiszen akad olyan csapat, mely mindössze 10 mérkőzést játszott le, de olyan is, mely mind a 15-öt letudta ősszel. Bonyolítja a helyzetet, hogy arra is akadt példa, amikor csak egyik korosztály tudott pályára lépni. Az U14 eddig 16 pontot szerzett meg, az U15 pedig 3-nál tart, innen jön majd a folytatás február 6-án az Illés Akadémia ellen.

Két forduló elmaradt a régiós bajnokságban is, ahol az U13 és az U12 is vezeti a tabellát, utóbbi hibátlan teljesítménnyel. Itt is klasszikus bajnoki formában, de 13 csapattal indult el a bajnokság, az első pótlásokra február 20-án a Cegléd ellen kerül sor jelen állás szerint.

Részletes tabellák az MLSZ adatbankban érhetőek el! 

Szerző: KTE/kteakademia.hu