Vágó Gáborral vertük magabiztosan a svédeket

A KTE LA növendéke 90 percet kapott. 

A magyar és a svéd U18-as válogatott csütörtökön másodjára csapott össze a Széktói Stadionban, a keddi 2-1-es hazai siker után most 6-0-ra nyertek a mieink. Vágó Gábor végig pályán volt.

Bene Ferenc mindenkinek lehetőséget szeretett volna adni, így Varju Benedeken és Tóth-Gábor Kristófon kívül minden poszton cserélt a magyar csapat szövetségi edzője. Bekerült a kezdőbe Vágó Gábor is, aki végig határozottan és magabiztosan futballozott a védelem közepén, a meccs elején egy jó fejessel is jelentkezett az ellenfél kapujánál.

Az érezhető magyar fölény a 20. percben érett góllá, ekkor Kalafat maradt üresen a tizenhatoson belül, majd ballal a rövid sarokba lőtt (1-0). A svédek ritkán tudtak veszélyt okozni a magyar kapu előtt, a gyors magyar akciók viszont rendre góllal kecsegtettet, a 35. percben Kapronczai növelte is az előnyt, miután jól robbant be az ötösön egy lapos beadására (2-0). Szünet előtt aztán háromra nőtt a különbség, egy balról érkező beadást ismét Kalafat lőtt a hálóba (3-0).

Fordulás után alig három percet kellett várni az újabb magyar gólra, ekkor Körmendi lépett fel a bal oldalon az akcióval, majd pontos lövést eresztett meg a hosszú alsóba (4-0). Az 51. percre már kiütésessé vált a különbség, nem tudtak felszabadítani a svédek, ezt Szabó használta ki (5-0). Fél órával a vége előtt a végeredmény is kialakult, amikor a csereként beálló Halmai rúgott okos gólt (6-0).

A magyar U18-as válogatott így két sikerrel zárta a kecskeméti edzőtábort, amihez ezúton is gratulálunk, illetve sok sikert kívánunk a srácoknak a folytatáshoz!

Magyarország – Svédország 6-0 (3-0)

Magyarország: Ásványi – Varju, Kocsis, Tóth-Gábor, Körmendi, Vágó, Kapronczai, Szabó, Radics, Kalafat, Lakatos.

Csere: Huszti, Hidi, Cipf, Kovács, Farkas, Halmai

Gól: Kalafat (20., 40.), Kapronczai (35.), Körmendi (48.), Szabó (50.), Halmai (60.)

Szövetségi edző: Bene Ferenc

Szerző: KTE/kteakademia.hu