Vágó Gábor és Goretich Gergő is élvezte a válogatott edzőtáborát

Vágó először került keretbe. 

A KTE LA két tehetsége is meghívót kapott az utánpótlás-válogatott edzőtáborába, Vágó Gábor az U18-as, Goretich Gergő az U15-ös keretnek volt tagja. A két játékost kérdeztük a Telkiben szerzett élményekről.

Vágó Gábor nagyon jól érezte magát, egy edzőmeccsen is pályára léphetett:

„Bene Ferenc személyében emberileg, illetve szakmailag is nagyon jó edzőt ismerhettem meg a válogatottnál. Háromnapos edzőtáboron vettünk részt Telkiben, ami vizsgálatokkal kezdődött, majd rögtön két edzésünk volt még aznap, amit rehabilitáció követett a wellnes részen. Estére szabad programot kaptunk, amit többek közt meccsnézéssel töltöttünk. Másnap egy kondis és egy labdás edzés is szerepelt a programban, zárásként aztán az Újpest II. ellen játszottunk egy edzőmeccset, melyen az első félidőben kaptam szerepet. Első alkalommal húzhattam magamra a címeres mezt, ami természetesen nagyon jó érzés volt, végül 3-1-re nyertünk. Csupa pozitív élménnyel jöhettem haza a válogatottól, nagyon jól éreztem magam az edzőtáborban.”

Goretich Gergő nem először járt az U15-ös korosztály edzőtáborában, a célja az, hogy legközelebb is bekerüljön:

„Megérkezés után rögtön orvosi vizsgálat várt ránk, amit az ebéd, majd egy megbeszélés követett. Rövid pihenőt követően egy átmozgató edzés következett. A szövetségi edzőnk Belvon Attila, aki Preisinger Sándorral, az U17-esek edzőjével tartotta a foglalkozásokat. Az edzőtáborban megvannak a szabályok, a telefonjainkat nem használhattuk, esténként egy órára kaptuk vissza vacsora után, 10-kor volt lámpaoltás, reggel 8-kor ébresztő. Másnap a délelőtti edzésen a védekezést, délután a támadást gyakoroltuk, az utolsó napon aztán a Vasas U16-os korosztálya ellen játszottunk edzőmeccset, amit betegség miatt sajnos ki kellett hagynom. 25-en voltunk a keretben, Kecskemétről egyedüliként kaptam meghívót, két honvédos társsal kerültem egy szobába. Január végén egy tornára utazunk, ahol a hollandokkal, az írekkel és a spanyolokkal fogunk játszani. Bízom benne, hogy bekerülök az utazókeretbe.”

Szerző: KTE/kteakademia.hu