Újabb riválist győzött le az U16, kikapott az U17

Fontos siker a Vasas ellen. 

A KTE LA U16-os csapata őszi bajnoki címét már bebiztosította, azonban hétvégén egy élbolyba tartozó ellenféllel, a Vasassal találkozott korosztályos csapatunk. A presztízs rangadó megnyerésével tovább erősítették vezető helyüket, míg az U17-es együttes kikapott.

Major újabb fontos gólokat szerzett

Tapogatózó játékkal indult a mérkőzés, stabil védekezésre alapoztunk és átadtuk a kezdeményezést a Vasas számára. A hazaiak viszont nehezen találtak rést a védelmünkön, így felívelt labdákkal próbálkoztak helyzetbe kerülni. Igazán nagy helyzetig egyik csapat sem jutott el, csak lehetőségek voltak mindkét csapat előtt. A 34. percben egy eladott labda után vittek végig gyors támadást a hazaiak, amit gólra is váltottak. Négy perccel később egy beívelésre jött ki Bodor, aki ütközött ellenfelélével, de a játékvezető sípja néma maradt és így Komódi az üres kapuba fejelhetett. A második játékrészben feljebb toltuk a védekezésünket, ezáltál mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de egyik csapatnak sem sikerült újabb találatot szereznie.

U17: Vasas – KTE LA 2-0 (0-0)

U17 II. osztály, 14. forduló

KTE: Bodor - Barkóczi, Kovács, Száhl, Récsei - Treiber - Faragó, Busa (Edmilson 58.), Ugrai (Pécsi 72.), Kasztel - Szalai (Szedmák 80.)

Gól: Józsa (34.), Komódi (39.)

Király Dávid: Az első félidőben rengeteg hibával játszottunk, nagyon sok labdát eladtunk a középpályán, ezekből többet a saját térfelünkön. A második félidőben hiába játszottunk szépen, hoztuk ki a labdát több alkalommal is, amíg a támadóharmadban nem tudunk hatékonyak lenni, addig csak a szimpatikus vesztes szerepét tudjuk betölteni.

Az U16-os együttes nagyon jól kezdte az első félidőt, a 3. percben Major indult meg a baloldalon, akit felvágtak, a szabadrúgást jobbal tekerte a rövidbe. A második gól egy labdaszerzésből indult, a Csúri által üres területre belőtt labdára ismét Major startolt rá, aki a rossz ütemben kilépő kapus felett emelt a hálóba. Egészen a hajráig nem változott az eredmény, akkor egy szöglet utáni kavarodást használt ki a Vasas, de egyenlíteniük már nem sikerült.

U16: Vasas – KTE LA 1-2 (0-2)

U16 II. osztály, 14. forduló

KTE: Cseh – Orlov, Kuchta, Bányai, Vörös – Hatvani – Csúri, Győrfi (Nagy 66.) – Földi (Bellák 62.), Bodor Z. (Pap 88.), Major.

Gól: Lakatos (88.) ill. Major (3., 34.)

Széchenyi Márton: Véleményem szerint egy nagyon jó Vasast győztünk le, végig kiélezett taktikai csatában. Számomra örömteli, hogy az ellenfél szakmai stábja többet foglalkozott velünk, mint saját csapatukkal. Elismerve erejüket, jól reagáltunk stílusukra, ezzel tudtunk föléjük nőni. Gratulálok a játékosaimnak, a tolódás magasiskoláját mutatták be ezen a meccsen!

Szerző: KTE/kteakademia.hu