Újabb fiatalok mutatkoztak be a felnőtt csapatban

Berta kezdőként, Edmilson csereként. 

A KTE LA két ifjú labdarúgója is bemutatkozott a Paks II. elleni bajnokin. Berta Csaba azután lett rögtön bedobva a mélyvízbe, hogy Mészáros után Lékai sem tudott védeni sérülés miatt, míg Dos Reis Teixeira Edmilson a hajrában kapott pár percet Gombos Zsolttól.

Berta Csaba kapott gól nélkül debütált

Szalai Józseffel együtt - aki ezúttal szintén kezdő volt, ezt most gólpasszal meghálálva - már három akadémista debütált három forduló alatt a KTE HUFBAU színeiben. A 18 esztendős Berta nem jött zavarba a kapuban a paksiak ellen, olyan szempontból kifejezetten nehéz helyzetben volt, hogy a vendégek ritkán jutottak el a kapunkig. Első védését a 85. percben kellett bemutatnia, akkor viszont rögtön ziccert fogott, így kapott gól nélkül mutatkozott be. Berta Csaba 2012 óta pallérozódik az akadémián, edzőmeccseken már tavaly óta kapja a bizalmat, most már tétmérkőzésen is bemutatkozhatott.

Szintén debütált a még csak 17 éves Edmilson is, aki a hajrában állhatott be a kétgólos Tóth Dániel helyett. „Edi” is régi motoros már akadémiánkon, hiszen 2014 óta futballozik lila-fehérben.

Szerző: KTE/kteakademia.hu