U8: Pelikán István értékelte a szezont

Mindenki tudott fejlődni.

A KTE LA U8-as csapatával folytatjuk értékelőink sorát, Pelikán István foglalta össze az őszi szezont.

– Ebben a félévben a gyerekek több fronton is megmutathatták tudásukat. A Bozsik-programon, tornákon, kupákon, edzőmérkőzéseken és a Dunamenti Ligában is szerepelhettek. Ezáltal nagyon sok tapasztalatot szereztek. A Bozsik-programon többször idősebbek ellen játszhattak, edzőmérkőzéseken általában két csapattal álltunk ki, illetve a Dunamenti Ligában is sikeresen szerepeltünk, mert bejutottunk a felsőházba. Ennyi megmérettetésen nagyon jól fel lehetett mérni a gyerekek aktuális szintjét. Sok szervezéssel járt, mert fontos szempont volt a jelenlegi tudásukhoz megfelelő ellenfelekkel tudjanak mérkőzni folyamatosan. Így volt akkor is, amikor az edzőmérkőzéseken idősebbek ellen játszottak, ezzel elősegítve fejlődésüket – mondta a versenysorozatok kapcsán Pelikán István.

Nem volt egyszerű a váltás a gyerekeknek, hiszen új edzővel és új szisztéma szerint is kellett már futballozniuk.

– Nagy váltás volt a korosztály számára a nyár, hiszen új edző került melléjük, három a három elleni játék helyett bejött a négy plusz egyes rendszer, nagyobb pályával. Ennyi változás soha nem egyszerű, főleg ebben a kis korosztályban. Kellett némi idő, amíg összecsiszolódott minden. Ezekhez voltak könnyebben és nehezebben alkalmazkodó gyerekek is. Mindenki tudott fejlődni és előre lépni viszont, kinek nagyobb lépésekben, kinek kisebbekben sikerült. Van aki csak később fogja mutatni a benne rejlő képességeket. Örömteli, hogy minden csapat ellen tudják az alapelvekhez hűen a saját játékukat játszani, akkor is, ha idősebbekkel találkoznak. Sok olyan gyerek van a csapatban, akit nagyon érdekel ez a játék, ez nagyon pozitív. Azon dolgozunk, hogy igazán jól megtanuljanak játszani. Kovács Zsolt kollégámmal közösen képezzük a 2015-ös korosztályt, ezúton is köszönöm az áldozatos munkáját – tette hozzá Pelikán István.

A felkészülést január 9-én kezdi el a korosztály.

– A korosztály január 9-én kezdi a felkészülést, szinte minden hétvégén edzőmeccs vagy teremtorna lesz a programban. Elkészült az új fedett pályánk, ez nagy segítség lesz a felkészülésben, így a téli időszakban is töretlen lesz a gyerekek fejlődése. Tavasszal a Dunamenti Liga felsőházában szeretnénk minél jobban szerepelni. Fejleszteni tovább a gyerekeket és azokat a megtanult elemeket, amelyekben eddig is jók voltak. Minden feltétel adott, hogy ezek megvalósuljanak, mert okos és tehetséges gyerekek alkotják ezt a korosztályt – tette hozzá Pelikán István.

Szerző: KTE/kteakademia.hu