U7: Kovács Tamás értékelte a szezont

A fő célt elérték.

Szokásunkhoz híven idén sem marad el korosztályos csapataink őszi értékelése, elsőként az U7-es korosztállyal kezdjük a sort. A csapatot Kovács Tamás és Kovács Zsolt irányítja, előbbi foglalta össze az őszi benyomásokat.

– Az előző évekhez képest az idén gördülékenyebb volt az U7-es keretkialakítás. Az óvodás korosztályban már év közben elindultak a foglalkozások, így Fűkő Péter edzőkolléga kiváló munkájának köszönhetően szinte egy teljes keretet vehettünk át augusztusban. A korosztályban maradt és az időközben érkezett új játékosokkal együtt 20-25 játékossal kezdtük el a munkát augusztusban. Már szeptemberben elkezdődtek a Bozsik tornák, melyek kéthetente kerültek megrendezésre. Minden tornán 5 csapattal vettünk részt, így mindenki játéklehetőséghez jutott. Idén először vettünk részt a Dunamenti ligában, mely öt hétvégén, fordulónként 4-5 mérkőzést jelentett. Sokat tapasztaltunk, fejlődtünk, folyamatosan formálódtunk ezeken a mérkőzéseken – mondta az ősz kapcsán Kovács Tamás.

A célkitűzések kapcsán a legfontosabb célt elérte a csapat, ráadásul nagyon kevés hiányzás jellemezte ezeket a hónapokat.

– A legfontosabb célkitűzéseinket sikerült elérnünk az ősz folyamán. A gyerekek szívesen jöttek edzésre, a jó hangulat, a játék öröme és szeretete jellemezte a foglalkozásokat. A srácok motiváltsága, akarata dicséretes volt egész ősszel. Jellemzően egyénileg fejlődtek a legtöbbet a gyerekek, de már két – esetenként három – játékos együttműködését is egyre többször láthattunk az edzéseken, mérkőzéseken. A hozzáállásról mindent elmond, hogy annak ellenére, hogy végig szabadban edzettünk, nem volt jellemző a hiányzás az időjárás miatt, csak betegség esetén. Természetesen ez a szülőknek is köszönhető – tette hozzá Kovács Tamás.

A közös munkát január közepén folytathatja a társaság.

– December 13-án volt az utolsó edzésünk, az évet pedig közös pizzával zártuk le. Az ünnepek és a téli szünet után, január 10-től folytatjuk a képzést az fedett műfüves pályán. A márciusig tartó időszakban az edzések mellett teremtornák és felkészülési mérkőzések szerepelnek a programban, ezután pedig folytatódnak a Bozsik tornák és a Dunamenti Liga mérkőzései. Szeretném megköszönni kollégám, Kovács Zsolt munkáját is, úgy érzem jól kiegészítjük egymást és továbbra is csak nyernek azzal a gyerekek, hogy ketten dolgozhatunk mellettük.

Szerző: KTE/kteakademia.hu