U19: Török László célja a felnőtt csapat

A Békéscsaba ellen duplázott hétvégén. 

Az U19-es korosztály meghatározó alakja már a bő keret tagja a felnőtt csapatnál, a célja az, hogy ezt a helyét tovább erősítse a jövőben. A Békéscsaba ellen duplázó „kis Törcsivel” beszélgettünk, aki természetesen szeretne édesapja nyomdokaiba lépni.

A futballhoz való erős kötődésedet gondolom meghatározta édesapád is, aki profi futballista volt, majd edző lett. Miként emlékszel vissza?

Igen, valóban erős kötődést jelentett ez minden szinten. Kecskemét és Tiszakécske meghatározó alakja volt, valamint 16 éve már edzőként tevékenykedik. Az első emlékeim közé tartozik, hogy nagypapámmal és apukámmal focizunk a kertben, illetve a lakásban. Ez egyébként a mai napig tart.

Mennyi meccsét láttad, illetve mennyire beszélitek ki a te meccseidet?

Az NBI-es és NBII-es meccseit már csak videón láttam, amikor viszont idősebbként levezetett, akkor sokszor ott lehettem a pályán. Nagyon régóta ellát tanácsokkal, viszont sosem erőltetett rám semmit. Csak azt várja tőlem, hogy a tudásom legjavát nyújtsam. A meccseimet legtöbbször látja, de ha nem, akkor videón elemezzük ki, azokból is rengeteget tanulok.

Mindig irányító középpályásnak készültél, vagy megjártál más posztokat is?

A pálya tengelyében igazából szerepeltem mindenhol, csak belsővédő nem voltam. Támadóközéppályásként tudom szerintem a legtöbbet kihozni magamból, de a védők előtt is szeretek játszani.

Milyen célokkal vágtál neki a szezonnak?

Az U19-es csapatommal szeretném a lehető legjobb eredményt elérni a bajnokságban, ehhez gólokkal és gólpasszokkal hozzájárulni. A másik nagyon fontos cél számomra, hogy a felnőtt kerettagságomat még jobban megerősítsem, minél előbb be tudjak mutatkozni a csapatban.

Kiknek a játéka inspirál leginkább?

Kimondott kedvenceim nincsenek, igyekszem a lehető legtöbb mérkőzést megnézni TV-ben. Elsősorban természetesen az én posztomon futballozó játékosokat figyelem, legyen az magyar vagy külföldi.

 

Szerző: KTE/kteakademia.hu