U19: Lóczi Péter értékelte a szezont

Nehéz őszük volt.

A KTE LA U19-es csapata ezen az őszön a bajnokságban nem remekelt, ellentétben több játékos is belekóstolhatott a felnőtt futballba, így Lóczi Péterben kettős érzések maradtak.

– A tavalyi rendszer folytatódott, 11 mérkőzés az alap csoportban, onnan 4 jutott fel a „B” csoportba. Ősszel a 10. helyen zártunk, 2 győzelem, 3 döntetlen, 6 vereség a mérlegünk. 12 játékos is az NB III-as kerettel edzett, de így is 16 mezőnyjátékos és 2 kapus mindig a rendelkezésemre állt, így teljes mértékben el tudtuk végezni az előre eltervezett erőnléti és taktikai periodizációt. A felkészülés és a mérkőzések is jól sikerültek, mindenki játéklehetőséghez tudott jutni – tekintett vissza a nyári munkára Lóczi Péter.

Az NB III-as gárdában rendre lehetőséget kapott a csapat egy jelentős része, ami természetesen a közös munkát is befolyásolta a bajnokság során. Egyénileg így jobban tudtak fejlődni néhányan, csapatként viszont kevésbé tudtak előre lépni.

– A bajnokságot nagyon gyengén zártuk, csak két csapatot tudtunk megelőzni, de nem a képességekkel volt a probléma. A bajnokság erős és kiegyensúlyozott, sok csapat csak a védekezéssel és a rombolással foglakozott, de voltak játszós csapatok is, szóval véleményem szerint jó mérkőzéseket játszottunk. Erőnlétileg egyáltalán nem volt gondunk, ellentétben a mentális tényezőkkel, illetve a mutatott játékkal. Nagyon nehéz félév volt ez a csapat számára és számomra is, sokszor csak hat-hét mezőnyjátékossal tudtam edzeni, csapatjáték kialakításáról, gyakorlásról, összecsiszolódásról nem beszélhettünk. Viszont egyéni fejlődés szempontjából voltak azért pozitívumok is: Szamosi Csanád, Győri Ábel, Szalai Szilárd végig meghatározó tagja volt az NB III-as csapatnak, hatalmasat fejlődtek, és tavasszal is sokat fognak. Ha így nézzük, akkor természetesen alárendeljük magunkat az egyéni érdekeknek, fejlődéseknek, ha ez nem is mindig könnyű. Január elején le fogok ülni a komplett csapattal és egyénileg is, hogy átbeszéljük ezt az egész félévet, illetve a tavaszt is. Nincs rajtunk tét, minden adott ahhoz, hogy jól szerepeljünk – tette hozzá Lóczi Péter.

Szerző: KTE/kteakademia.hu