U19-es döntetlen, U17-es vereség, U16-os siker

Fordulatos meccseket játszottunk. 

Másodosztályban szereplő korosztályos csapataink a Szekszárddal és a Szolnokkal találkoztak hétvégén. Az U19 meccsén nem született gólt, az U17 megnyert meccset veszített el, míg az U16 nagyon fontos három pontot szerzett.

Csordás Csaba együttese a Szekszárd vendége volt, az inkább küzdelmesnek, mint látványosnak mondható meccsen a mieink álltak közelebb a gólszerzéshez, de minden helyzetüket kihagyták a kecskeméti fiatalok, így be kellett érniük a döntetlennel.

U19: Szekszárd – KTE LA 0-0 (0-0)

U19 II. osztály, 9. forduló

KTE: Kovács D. – Szabó G., Hirman, Drabik, Kemenczés – Daróczi, Török, Kovács P. – Bashiri-Shahroodi (Supka 59.), Antal (Virág 63.), Lukács (Sallai 26.)

Csordás Csaba: Alacsony színvonalú meccset játszottunk, melyen nem sikerült feltennünk a pontot az i-re. Több helyzetet dolgoztunk ki, megnyerhettük volna a találkozót, de rendre kimaradtak a helyzeteink. Ezen sürgősen változtatni kell, különben nem jönnek a győzelmek.

Az U17-es meccset kezdeményezőbben kezdte csapatunk, a védekezésre berendezkedő Szolnok védelmét Szalai és Bessenyei is feltörhette volna, de az ő helyzeteik még kimaradtak. A 24. percben már betaláltunk, Szalai Faragót hozta nagy helyzetbe, aki nem is hibázott, majd egy távoli lövéssel kettőre növelte góljai számát, illetve a KTE LA előnyét is. Bár a helyzetek sorra jöttek ezután is, a gól elmaradt, a második félidő elején egy eladott labda után ráadásul szépítettek a vendégek. Szerencséje sem volt ezt követően Király Dávid együttesének, a vendégek kemény játéka nem ízlett nekünk, Barkóczi és Szalai sérülései miatt az utolsó negyedórát már 10 emberrel kellett befejezni, amit a vendégek ki is használtak és megfordították az eredményt.

U17: KTE LA - Szolnok 2-3 (2-0)

U17 II. osztály, 9. forduló

KTE: Berta - Barkóczi (Kovács 60.), Treiber, Száhl, Récsei - Ugrai (Busa 70.) - Bessenyei (Szedmák 70.), Kasztel, Fekete (Pécsi (57.), Faragó - Szalai

Gól: Faragó (24., 30.) ill. Lakatos (51.), Vitális (69.), Keő (93.)

Király Dávid: Két ellentétes félidőt láthattunk, az első félidőben szemet gyönyörködtető játékot bemutatva, akár el is dönthettük volna a mérkőzést. A második félidő elején egy eladott labdából felhoztuk a Szolnokot, lelkesedésük végül három pontot ért. Csalódott vagyok, hiszen uraltuk a mérkőzést, viszont a második játékrészben rosszul reagáltunk a vendégek célfutballjára, így gyakorlatilag saját magunkat vertük meg.

Az U16-os együttesnek nagyon fontos volt a három pont begyűjtése a Nyíregyháza elleni rangadó előtt, ami ha nehezen is, de összejött. A kapufa állóképességét az utóbbi hetekben rendre szép számmal teszteli csapatunk, ezt a Szolnok ellen sem hagyták ki, de a második félidő elején Győrfi betalált, így sikerült itthon tartani a pontokat. A KTE LA ezzel az élről várja a Nyíregyháza elleni rangadót, a két csapat közt csak a gólkülönbség rangsorol.

U16: KTE LA – Szolnok 1-0 (0-0)

U16 II. osztály, 9. forduló

KTE: Cseh – Vörös (Orlov 46.), Kuchta, Bányai, Bódy – Győrfi, Hatvani, Csúri – Gulyás (Dénes 46.), Bodor Z. (Bellák 92.), Major (Nagy 59.).

Gól: Győrfi (46.)

Széchenyi Márton: Nagyon sokat teszünk azért, hogy Fortuna a kegyeibe fogadjon minket, biztos vagyok benne, hogy kedveli a csapatunkat, csak végzi ő is a dolgát. Az elmúlt 4 fordulóban rúgott 14 kapufa jó irányba tereli a játékosaimat és engem is. Megtanít minket, hogy mindent csak 100 százalékos koncentráció es győzni akarás mellett érdemes csinálni. Nyíregyházára utazunk, a nedves puskaport elpuffogtattuk, éles lőszerrel indulunk szombat hajnalban.

Szerző: KTE/kteakademia.hu