U17: Mindenkivel elégedettek lehetnek

Lóczi Péter értékelt.

A KTE LA U17-es csapata kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az előző szezonban, ezalatt sokszor az U19-es együttessel dolgoztak már együtt a fiatalok. Lóczi Péter értékelte a szezont.

– Bódi Attilával közösen vezettétek tavasszal az U17-es együttesnél zajló munkát, hogyan értékelnéd a bajnoki szereplést?

– Egész évben kiegyensúlyozott és jó teljesítményt nyújtott a csapat. Ősszel csak nagyon kevésen múlott, hogy felkerüljünk a B-csoportba, végig partiban voltunk a feljutásért folyó harcban. Tavasszal 4. helyen végeztünk a C-csoportban.

– Hogyan értékelnéd az elvégzett munkát?

– Tavasszal sokszor összevont edzéseket tartottunk az U19-es csapattal közösen, ez nagyban szolgálta a játékosok fejlődését, hiszen egy, vagy inkább kettő évvel idősebb játékosokkal tudtak edzeni. Mindenkivel elégedettek lehettünk, mind az edzésmunkával, mind a mutatott játékkal kapcsolatosan. Értékes, összetartó korosztályról beszélünk, sok tehetséges játékos alkotja a keretet, akik nemcsak egyénileg, de csapatként is nagyon tudnak együttműködni.

– Kiket emelnél ki egyénileg?

– Tóth László és Balis Gergő végig vezéregyéniség volt, pályán és pályán kívül is, rendkívül jó alanyok, hozzáállásuk példaértékű. Hajnal Norbi és Balla Dániel is végig kiegyensúlyozottan játszott, Danit több poszton is próbáltuk szerepeltetni, mindenhol meg tudta állni a helyét. Kárpáti Ákos sok gólt szerzett és az U19-ben is sokszor pályára lépett, tőle még többet várnánk, gólérzékenysége és gyorsasága miatt szép jövő előtt állhat. Természetesen a többieket is csak dicséret illeti, megfelelő mentalitással dolgozott mindenki.

– Hogyan tovább?

– Az U19-es korosztályba lépnek a srácok, ez azt jelenti, hogy összeolvadnak az egy évvel idősebbekkel. Létszámban többen lesznek, nagyobb versenyhelyzettel, ami csak a javukat fogja szolgálni. Lesznek új igazolások is, illetve az NB III-as csapatba is lesznek feljátszók, sok lehetőséget fog rejteni a következő év. Bízom benne, hogy mindenki fog tudni élni vele.

Szerző: KTE/kteakademia.hu