U16: Kiegyenlített bajnokságban szerepeltek

Benke József értékelt.

A KTE LA U16-os csapata igen kiegyenlített bajnokságban szerepelt ebben a szezonban, a tapasztalatokat Benke József foglalta össze.

– Hogyan értékelnéd a szezont milyen eredményt értetek el?

–Az MLSZ Országos U16-os bajnokság 12 csapatos alap csoportjába kezdtük meg a pontvadászatot, és a 7.helyet szereztük meg egy kiegyenlített mezőnyű bajnokságban. Az őszi eredményünk alapján bajnokság C-csoportjába kerültünk besorolásra, itt még kisebb volt a csapatok között a különbség, az utolsó fordulókig kérdéses volt az első és a kieső csapat kiléte. Teljesítményünk hullámzó volt, ennek köszönhetően az 5.helyezést értük el és ezzel bebiztosítottuk, hogy jövőre is az ország legjobb 24 csapata között szerepelhetünk.

– Kiket emelnél ki?

– Az egész csapatot dicséret illeti, kivétel nélkül mindenkinek volt erősebb és gyengébb mérkőzése is. A legkiegyensúlyozottabb teljesítményt Szabó Benedek nyújtotta, aki a védelem tengelyében, valamint középpályán is megcsillogtatta tudását. Varga Márkot is kiemelném, aki U17-ben és U19-ben is pályára léphetett.

– Az eredmények mellett a fejlődését hogyan láttad a korosztálynak?

– A szezon elejétől látható volt egyéni fejlődés, a játékosok egyre bátrabban felvállalták az egyéni játékokat, párharcokat váltakozó sikerrel, ez néha a csapatjáték rovására is ment, nem használtuk ki a kedvező játékszituációka. Ezen a téren kell fejlődni, akkor hatékonyabb, eredményeseb, kiegyensúlyozottabb lesz a teljesítményünk.

Szerző: KTE/kteakademia.hu