U16: Benke József értékelte a szezont

A csapatjátékon volt a hangsúly.

A KTE LA U16-os csapata az országos alap csoportban töltötte az őszt, a szereplés és a munka kapcsán Benke József értékelt.

– Az országos bajnokság 12 csapatos alap csoportjában kezdtük meg a pontvadászatot, ahol a 7. helyet szereztük meg egy kiegyenlített mezőnyben. Pontokat tudtunk szerezni a tabella élén állóktól is, de pontokat vesztettünk mögöttünk végzőkkel szemben, így a tavaszt a C ligában folytatjuk – mondta a szereplés kapcsán Benke József.

Az egyéni képességek kibontakozásával elégedett Benke József, de a csapatjáték is egyre jobban fejlődik.

– A csapat kerete nagy változáson ment át, többen eligazoltak, vagy máshol folytatták tanulmányaikat, illetve érkeztek is nagyon jó képességű játékosok. A felkészülés ideje alatt próbáltuk megtalálni mindenkinek a legoptimálisabb helyét a csapatban. Látszódott, hogy egyéni képességek terén jól állunk, ezért nagyobb hangsúlyt fektettünk a csapatjáték fejlesztésére. A szezon folyamán folyamatos fejlődés volt tapasztalható, a pálya minden részén sikerült kedvező játékszituációkat kialakítani, viszont nem mindig tudtuk kihasználni azokat. Ez az, amiben nagyon sokat kell fejlődnünk. A felkészülést január 9-én kezdjük, két-három edzőmeccset tervezünk, majd február végén kezdődhet a pontvadászat. A legfontosabb célunk az egyéni fejlődés mellett a csapatjáték fejlesztése, hogy minél tudatosabb és hatékonyabb legyen – tette hozzá Benke József.

Szerző: KTE/kteakademia.hu