U13: Gyors játékra voltak kényszerítve, ez előny lesz

Dócs Dániel értékelt.

A KTE LA U13-as csapata ugyancsak a régiós bajnokságban szerepelt, ahol folyamatosan gyors játékra voltak kényszerítve. Dócs Dániel szerint ez a későbbiekben mindenképpen előnyükre válik majd.

– Hogyan értékelnéd a bajnoki szereplést?

– MLSZ Országos U13 Dél-Keleti csoportjába soroltak minket az év elején, nem nehéz kijelenteni, hogy ebben a korosztályban a legerősebb bajnokság volt. Olyan csapatokkal, mint MTK, FTC, Honvéd, Vasas, Újpest, Szeged, Békéscsaba. Ebben az évben minden pontért keményen meg kellett küzdeni, igaz, ebben a bajnokságban még nincs tabella. Szinte csak tökéletes játékkal tudtunk jó eredményeket elérni. Akadtak ugyan nagyobb különbségű vereségek, de nagyon szép diadalok is.  

– Hogyan telt az évetek?

– Nagyon sokat fejlődtek a fiúk a játék minden elemében, sokat is dolgoztunk ezért Marton Gábor kollégámmal, hogy minél több labdaérintés legyen, főleg ellenfél nyomása alatt, hogy gyorsabb döntéseket kelljen hozniuk. Ebben a bajnokságban nagyon fontos volt a gyors döntéshozatal, a minél gyorsabb átmenetek labdabirtoklásból védekezésbe és védekezésből labdabirtoklásba. Ez mindenképpen előnyünkre fog válni a következő évben, hogy egész évben folyamatosan gyors játékra voltunk kényszerítve. Örülök, hogy nem volt olyan edzés, amikor kis létszámmal kellett edzenünk, a fiúk mentalitását dicséri, hogy alig hagytak ki edzéseket.

– Kiket emelnél ki?

– Úgy gondolom, hogy főleg csapat szinten sikerült erősödnünk, csapatot kovácsolni. Visszaemlékezve honnan indultunk, mentalitásban rengeteget fejlődtek a fiúk. Házi Marci kiemelkedett a támadások befejezésében. Deák Gábor kiemelkedett a futás mennyiségével, mentalitásával, technikai tudásával. Nyerges Milán a csapat esze, taktikailag nagyon fegyelmezett. Rau Márk télen csatlakozott hozzánk, nagyon sokat kell még tanulnia, de már a védelem oszlopos tagja. Gál Márton egész évben megbízható, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. És még sorolhatnám, hiszen a sok kis mozaik darabkából áll össze egy igazi csapat.  Folytatjuk a közös munkát a fiúkkal, már 10+1-ben. A nyári szünetre kapnak tőlem egy kis erősítő programot, amit otthon heti két alkalommal kell elvégezniük, összesen 20 percben. Ebben van lemaradásunk. Fizikálisan erősödni kell a következő szezonra.

Szerző: KTE/kteakademia.hu