U13: Dócs Dániel értékelte a szezont

Sokat tesznek a fejlődésért.

U13-as korosztályunk már bajnoki rendszerben futballozik, ahol nagyon erős mezőnyben kellett bizonyítaniuk. Dócs Dániel elégedett játékosaival.

– Már a bajnokság kezdete előtt láttuk, hogy az ország legjobb csapataival kell megmérkőzni, az őszi szezonban mindenkivel kétszer. Szűkítették a csoportokat 8 indulóra, így egész évben 4 kör fog lemenni. A szereplésünk ebben a félévben felemásra sikerült. Nehéz kezdés után hatalmas fejlődés látszott a csapaton, amit megint egy kis visszaesés követett. Az látszott, hogy nekünk minden gólért keményen meg kellett küzdeni, míg a bekapott góljainkat túl könnyen adtuk az ellenfeleknek. A legjobban fejlődni azonban ilyen erős közegben lehet. Szokták mondani, hogy vagy győz, vagy tanul valaki. Fogalmazzunk úgy, hogy rengeteget tanultunk – mondta a bajnokság kapcsán Dócs Dániel.

A bajnokság mellett megvannak a képzési célok, és persze a fejlődés a legfontosabb. A közös munka jól halad a tréner szerint.

– A közös munka a fiúkkal nagyszerű. Hatalmas fejlődésen mentek keresztül. Sajnos vannak technikai hiányosságaink, ezért mindent csak labdával együtt végzünk. Szerencsére egy kitűnő segítőt kaptam Marton Gábor személyében, így heti két edzést tudunk csoport bontásban végezni, maximálva az érintések számát egy edzésen. Ő a technika kivitelezésére koncentrál, és próbálja javítani azokat, én addig a másik csoportnak kis játékot tartok: technika kivitelezés nyomás alatt, ellenféllel szembe. Utána megcseréljük a két csoportot. Hiszem, hogy a lemaradásokat be tudjuk hozni kemény munkával. Célunk a tavaszra nem lehet más, mint tovább fejlődni egyénileg, technikai tudásban, gondolkodásban, játékhelyzetek felismerésében. A téli felkészülés még tervezés alatt, de ami biztos, hogy több teremtornán részt szeretnénk venni. Illetve szeretném, ha kondicionálisan is fejlődni tudnánk profi körülmények között, természetesen csakis saját testsúlyos gyakorlatokkal – tette hozzá Dócs Dániel.

Szerző: KTE/kteakademia.hu