U12: Példaképként tekintenek a felnőtt csapat játékosaira

Verebélyi Gábor értékelt.

A KTE LA U12 a régiós bajnokságban nagyon erős mezőnyben szerepelt a mögöttünk hagyott évben, de egyre jobban előre tudott lépni a társaság. Verebélyi Gábor emellett az erős kötődést emelte ki.

– Hogyan indult számotokra a munka, miként alakult a bajnoki szereplés?

– Július közepén kezdtük el a felkészülést a 2022/2023-as bajnoki évre, mivel új korosztályt kaptam, így az idény eleje az ismerkedésé volt. A nyaralások, táborok miatt a teljesértékű munkát szeptemberben tudtuk elkezdeni.  A bajnokságban az MLSZ Országos U12 Dél-Keleti csoportjába kerültünk, ahol 8 csapat játszott bajnoki rendszerben, közülük négy államilag elismert sportakadémia (Vasas, FTC, MTK, Bp. Honvéd-MFA). A bajnokság elején nagy különbség volt a három vidéki és az öt fővárosi csapat közt, ez a bajnokság vége felé egyre kisebb lett.

– Az elvégzett munkát hogyan értékelnéd?

– Az éves munka a képzési filozófia szerint négy hetes periodizáció figyelembe vételével zajlott. Az edzéseken fókuszban a kisjátékok voltak és a játékhelyzet megoldások gyakorlása, a technikai és kondicionális felkészülés. Minden mérkőzésre a lehetséges legmagasabb létszámban álltunk ki, a 21 fős keretből 18 játékos szerepelt a bajnoki mérkőzéseken.

– Kiket emelnél ki?

– Mivel csapatsport, nem szerencsés kiemelni játékosokat, mivel az edzéseken és a mérkőzéseken szinte mindenki nagy számban részt vett és végezték az edzésmunkát. Többek között azért sem, mert ebben a korosztályban vannak a legnagyobb különbségek a teljesítőképességben a játékosok között, ez leginkább a biológiai érettség miatt meglévő fizikai különbségekből fakad.  Akit mégis kiemelnék, ő Csóka Dávid, aki összeségében a szezon legjobb teljesítményét nyújtotta. Mellette Nagymihály Áront tenném még ide, aki rendkívüli koncentrációval és alázattal dolgozta végig az évet. A fejlődés minden játékoson látszódott, ennek nagyon örülök.

– Hogyan tovább?

– Maradunk együtt a csapattal, folytatjuk a közös munkát, melyben óriási segítségemre van Marton Gábor és Németh Viktor, amit ezúton is köszönök nekik. Jó érzés azt látni, hogy egyre több próbajátékos érkezik a csapathoz, akik a KTE-ben szeretnének focizni és köztük sok az ügyes játékos, akikben van potenciál. A csapat nagyon befogadó velük szemben, gyorsan be tudnak illeszkedni. A másik érezhetően nagyon pozitív dolog, hogy szinte minden játékosunk egy családként kint volt a felnőtt csapat mérkőzésein, példaképként, szikrázó szemekkel tekintettek az első csapat játékosaira, végig szurkolva ezt a nagyszerű szezont.

Szerző: KTE/kteakademia.hu