U10: Verebélyi Gábor szerint sokat léptek előre

Rengeteg meccset játszottak a gyerekek. 

A KTE LA korosztályos csapatainak szezonértékelőjét az U10-es együttessel folytattuk, Verebélyi Gábort kérdeztük.

Hogyan értékelnéd a tavaszi munkát?

Nagyon sokat dolgoztunk, aminek meglett az eredménye. Már január 5-én elkezdtük a felkészülést, márciusig minden hétvégén teremtornára utaztunk, nagyon sok mérkőzés került a lábunkba, ez meg is látszódott a tavaszi teljesítményünkön. Fizikálisan és technikailag is nagyot léptünk előre, de ami számomra a legfontosabb, az a sebesség. A játékosokat is és a játékunkat is sikerült „felgyorsítanunk”.

Egy éves távot nézve, miben sikerült fejlődnie a korosztálynak? 

Az őszi felkészülést későn kezdtük, ami látszódott is a teljesítményünkön és az eredményeinken. Tavasszal nagy hangsúlyt fektettünk a játékhelyzet megoldásokra és a játék, játékosok felgyorsítására. Plusz atlétika edzést vezettünk be, Magyar Gergely sokat javított a játékosok mozgáskoordinációján. A csapatjáték terén is sikerült előrébb lépnünk, a védekezésünk már stabil volt, a játék szervezése is kreatívabbá vált.

Mi az, ami a következő szezonban szerinted a legfontosabb lenne?

Úgy gondolom, hogy a fizikális felkészülést már időben el kell kezdenünk, a játékosok nehezen lépnek ki a komfortzónából. Augusztus elején fogjuk kezdeni a munkát, elutazunk Zánkára három napra.  Maradunk a 6+1-es játékrendszerben, az ellenfél letámadását, a labdaszerzéseket tartom majd a legfontosabbnak, illetve az ebből kialakítható támadás befejezések kombinációit.

Milyen tornákon szerepeltetek, ezeket hogyan értékelnéd?

A régiós Bozsik A-torna dominált, de mellette nagyon sok mérkőzést játszottunk. Az egész évet durván számolva, nagyjából 150 meccset játszottunk, tavasszal csupán két szabad hétvégénk volt. A Bozsik tornákon, ami a régióban kiemelt torna, a megszerezhető 90-ből 70 pontot sikerült begyűjtenünk. Ősszel ez a szám 30 volt, ennek tükrében nagyot léptünk előre.

Kiket emelnél ki?

Szinte mindenkit kiemelhetek, egy olyan szakaszban vannak a játékosok, amikor a fejlődésük látványos. A RUK program sikerét tartom a legfontosabbnak, mert az onnan bekerülő játékosok meghatározóvá tudtak válni, hosszú távon is kiemelkedő tehetségei lehetnek az akadémiának.

Szerző: KTE/kteakademia.hu