Tovább tart az U16 sorozata, az éllovassal játszott az U17

Négy pont a hétvége mérlege.

A KTE LA U17 és U16 a Paksot fogadta ezúttal, az idősebbek az éllovassal találkoztak. Gólokból bizony nem volt hiány egyik találkozón sem, a pontokból végül négyet tartottunk itthon. Az U16 zsinórban negyedik mérkőzését nyerte meg.

Huszka Bendegúz duplázott

Az U17-es meccs álomszerűen indult számunkra, már az 1. percben vezetést szereztünk, amikor Csúri beadását Huszka vágta kapásból a kapu bal oldalába. Sajnos gyorsan jött az egyenlítés is, egy balról középre passzolt paksi beadásba Csúri tette bele úgy a lábát, hogy onnan saját kapujába pattant a labda. A 38. percben szinte lemásoltuk első gólunkat, ezúttal Nagy tette középre jobbról a labdát, amit Huszka a rövid felsőbe lőtt kapásból. A három pontot végül nem tudtuk itthon tartani, ugyanis a paksiak a második félidő elején egalizáltak, ami elég volt nekik a pontszerzéshez.

Az U16-os meccsen a vendégek jutottak előnyhöz, a 22. percben egy jól eltalált átlövéssel mattolt minket a Paks. Az egyenlítésre csupán perceket kellett várni, a hetek óta jó formában futballozó Heidrich Bence parádés szabadrúgással jelentkezett. Sokáig nem esett ezután gól, ám a 66. percben eladtuk a labdát saját kapunk előtt, amit gólra is váltott az ellenfél. A mieink nagyon akarták a győzelmet, ennek meg is lett az eredménye a hajrában. A 73. percben Kovács egalizált, aki egy szöglet után Győri lövésébe piszkált bele nagyon jól az ötösön, majd a 80. percben meg is nyertük a meccset, miután Angyal 19-ről kilőtte a jobb alsót.

Kovács Ádám szerezte az U16 második gólját

U17: KTE LA – Paks 2-2 (2-1)

U17 II. osztály, 7. forduló

KTE: Cseh – Vörös (Györgye 46.), Kuchta, Bányai, Dénes – Győrfi, Hatvani, Csúri – Nagy (Bodor B. 75.), Huszka, Molnár.

Gól: Huszka (1., 38.) ill. Csúri (11. – öngól), Paksi (53.)

Széchenyi Márton: A listavezető ellen kétszer is vezettünk, ami mutatja azt, hogy mire is képes ez a csapat. Hetek óta javul a játék, javul a hozzáállás, a motiváció megvan. Képzés szintjén megvagyunk, sokat és jól edzenek a srácok. Az eredményességet kell még mellé tennünk, akkor mindenki elégedett lehet.

U16: KTE LA – Paks 3-2 (1-1)

U16 II. osztály, 7. forduló

KTE: Gyapjas – Győri, Szél, Horváth – Pető (Angyal 72.), Lisku, Heidrich, Ádelhardt (Bogdán 64.) – Szalai, Kovács – Gyarmati (Kiss 86.).

Gól: Heidrich (28.), Kovács (73.), Angyal (80.) ill. Dózsa (22.), Kurta (66.)

Bódi Attila: Nagyon nehéz mérkőzés volt, alapvetően fizikálisan. Ugyanakkor ezt vártuk, erre készültünk. Tudtuk, hogy játékban jobbak vagyunk a Paksnál, de ha nem tudjuk velük felvenni a versenyt fizikálisan, akkor nem tud érvényesülni a játékunk. Nagyon örülök, hogy a múlt heti heroikus küzdelemben megszerzett győzelmünk nem a véletlen műve volt. Most ismét nagyot küzdött a csapat és bebizonyította, hogy megvan bennünk az a morális plusz, ami nélkülözhetetlen ismérve a sikeres csapatoknak, hogy akkor is tudunk nyerni, amikor nem igazán megy a játék! Most mi sem játszottunk igazán jól, főleg az átmenetekből hiányzott a dinamika, és a védelem nem tolta fel a védővonalat a megfelelő játékhelyzeteknél. Alapvetően ez a két terület az, amiben szeretnénk fejlődni.

Szerző: KTE/kteakademia.hu