Tovább folytatta jó sorozatát az U17 és az U16

Az utóbbi 5 körben 30 pontból 26-ot begyűjtöttek. 

A KTE LA U17 és U16 ezúttal Szolnokon lépett pályára, ahol kiesés ellen küzdő ellenfelek várták. Szoros összecsapásokon, de sikerült végül begyűjteni az összes bajnoki pontot, az U16 ezzel megint fontos lépést tett a bajnoki cím felé.

Csúri Dájmond duplája három pontot ért

Az U17 az első félidőben kifejezetten jól futballozott, sok helyzetet dolgozott ki, ebből végül kettőt sikerült kihasználni Szedmák és Busa révén. Fordulás után kicsit visszaesett csapatunk, húsz perccel a vége előtt szépített is a Szolnok, de végül előnyünket meg tudtuk őrizni. Az U16 még nagyobb feladat elé volt állítva, hiszen a 20. percben Vörös kiállítása után megfogyatkozott csapatunk. A második félidő elején Csúri így is vezetést szerzett, amire húsz perccel később azonban érkezett a szolnoki válasz. A fiatalok mindent megtettek azért, hogy ne veszítsenek pontokat, ennek a hajrában meg is lett a gyümölcse.

U17: Szolnok – KTE 1-2 (0-2)

U17 II. osztály, 24. forduló

KTE: Berta – Barkóczi, Bányai, Ugrai – Edmilson, Busa (Kovács 55.), Fekete, Récsei, Szedmák – Faragó, Bessenyei.

Gól: Balogh (71.) ill. Szedmák (8.), Busa (34.)

Széchenyi Márton: Az első félidőben nagyon jól futballoztunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de csak kettőt tudtunk belőni. A második félidő végére elfáradtunk, de az előnyünket megtartottuk. Összességében nagyon értékesnek tartom azt, amit az utolsó öt fordulóban elértünk ebben a két korosztályban: a megszerezhető 30 pontból 26-ot sikerült begyűjtenünk.

U16: Szolnok – KTE LA 1-2 (0-0)

U16 II. osztály, 24. forduló

KTE: Cseh – Vörös, Kuchta, Csúri, Bódy (Földi 76.) – Bellák (Gulyás 76.), Hatvani, Győrfi (Dénes 27.) – Major, Bodor Z., Nagy (Györgye 46.).

Gól: Megyes (72.) ill. Csúri (53., 90.)

Kiállítva: Vörös (20.)

Széchenyi Márton: Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a Szolnok a kiesés ellen küzd, ez jól észrevehető volt a mentalitásukon. Már a 20. perctől emberhátrányban játszottunk, ami a pályán maradt játékosoktól extra energiákat igényelt. Ez az akarat diadala volt, mert az utolsó percben mi koncentráltunk jobban, nem álltunk vissza, győzni akartunk. Gratulálok a fiúknak ehhez a hozzáálláshoz!

Szerző: KTE/kteakademia.hu