Török László Mezőkövesdre igazolt

NBI-es klubhoz került ifjú középpályásunk. 

A KTE LA U19 középpályása edzőmeccseken már a felnőtt együttesben is bemutatkozhatott, télen azonban egy komoly lehetőséget kapott, az NBI-es csapattal is rendelkező Mezőkövesd hívó szavára mondott igent még az átigazolási időszak utolsó napjain.

Török László tősgyökeres kecskeméti, 2008 óta folyamatosan járta végig a lépcsőfokokat az utánpótlásban, majd az akadémián. 2015 őszén egy rövid kitérő erejéig az MTK-ban is megfordult, ezt leszámítva azonban végig lila-fehérben futballozott, nyáron a felnőtt csapat bő keretébe is bekerült, edzőmeccseken lépett pályára. A téli átigazolási időszak hajrájában aztán felgyorsultak az események, próbajátékon is részt vett az ifjú középpályás a Mezőkövesdnél, ahol meggyőzte az illetékeseket arról, hogy szükség van rá. Laci az NBI-es kerettel dolgozhat a hétköznapokon, a nagyok közti bemutatkozásig emellett a megye I-es bajnokságban szereplő tartalékok közt léphet pályára tétmérkőzéseken.

Az NBI-es klubnál sem lesz mód kiengedni, de Török László izgatottan várja a kihívást, még ha a sok év emlékei fel is elevenedtek:

„Először apukám és a vezetőség között volt egy beszélgetés, érdeklődtek felőlem, illetve 3 napra meg is hívtak, hogy megnézzék, mennyit fejlődtem. Nagyon jól fogadtak, egyből egy ebédre mentünk a vezetőséggel, ahol vázolták a terveiket, ami nagyon tetszett. A 3 nap során volt egy edzésem és egy mérkőzésem a második csapattal, ahol több NBI-es visszajátszóval játszhattam a kezdőben, végül az első csapat meccsét is megnéztük. Ezt követően mondták, hogy szeretnének leigazolni, az NBI-es keretnél fejlődhetek, a második csapatban játszanék egyelőre. Ezt a bizalmat nagy előre lépésnek éreztük a családommal, nagyon jól is éreztem magam a klubnál ezekben a napokban. Bár elsőre meglepődtem a lehetőségen, mindent meg fogok tenni azért, hogy megragadjam és bizonyítsak. Fontos szempont volt számomra az is, hogy Bertus Lali és Pekár Laci személyében egykori kecskeméti akadémisták is a klubhoz érkeztek, ők példaképek lehetnek előttem majd. Egy rövid kitérőt leszámítva, 6 éves korom óta Kecskeméten futballoztam, meghatározó volt számomra Csima Gyula bácsi, aki 9 éves koromtól egészen tavaly nyárig edzőm volt. Hosszú és sikeres időszak volt ez, nagyon sokat köszönhetek neki. Ugyanez igaz Csordás Csabára is, aki nyártól vett át minket, mert igazi példaképem volt kiskoromban. Tőle is sokat tanultam, leginkább mentálisan és taktikailag hozott új dolgokat. Természetesen mindenkinek köszönettel tartozom a klubnál, a takarítóktól, a szertároson, a masszőrökön át az erőnléti edzőkig mindenkinek, aki segített. Kiemelném Terbe Botit, akit a legjobb barátomnak mondhatok, rengeteget edzettünk együtt külön is. Köszönetet szeretnék mondani apukámnak is, aki 12 évig dolgozott a klubnál. Ezt is kezelnem kellett, neki is voltak ebből nehéz időszakai, de úgy gondolom, hogy ez mindig megoldódott. Miután távozott az akadémiáról, még keményebben és még többet dolgoztam, hogy mindenkinek bizonyítsak, ezért is jöhetett ez a lehetőség. Köszönöm a családomnak a támogatást, hiszen nélkülük ez szintén nem jöhetett volna össze! A következő célom az, hogy bemutatkozhassak az NBI-ben! Összeségében szép emlékekkel távozom, rengeteg barátot hagyok itt, de a futball ilyen. Szurkolok nagyon az U19-nek, mert nem volt jó őszünk, de a felkészülés jól sikerült, biztosan jobb eredményeket fognak elérni. Köszönök mindent! Hajrá Kecskemét!”

Szabó Tibor sajnálja, hogy egy tehetséges növendéket elveszít az akadémia, ugyanakkor örül annak, hogy egy NBI-es klub ragaszkodott megszerzéséhez:

„Úgy gondolom, hogy egy fiatal játékos számára több út is vezethet a profivá váláshoz, ez a váltás is egy lehet Laci számára a sok közül. Az egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen szerettük volna megtartani Lacit, ugyanakkor akadémiánk, illetve a munkánk elismerése is, hogy keresik a tehetségeinket. Természetesen sajnáljuk azt, hogy nem nálunk folytatja, nem nálunk érik végül felnőtt játékossá, ugyanakkor nagy lehetőséget kapott. Biztos vagyok benne, hogy azzal kitartó és kemény munkával, ami eddig is jellemezte, megvalósíthatja az álmait. Ehhez az egész akadémia nevében nagyon sok sikert kívánok neki! Több példa is volt már arra, hogy más klubokhoz, vagy akadémiákhoz elkerülő játékosok később visszatértek Kecskemétre felnőtt szinten, ez a lehetőség Laci előtt is ott lesz, az ajtónk mindig nyitva lesz előtte.”

 

Szerző: KTE/kteakademia.hu