Tornákkal zárta le az évet az U11

Jöhet a pihenés.

A KTE LA U11-es csapata decemberben is aktív volt még, a gyerekek két tornán is megmutathatták magukat.

A székesfehérvári Főnix Kupán két csapattal indult el csapatunk, csoportjában negyedik és hetedik helyet megszerezve, igen erős mezőnyben. A lila csapat végül a 6. helyen végzett.

Pelikán István értékelése: – A hosszútávú cél, hogy minél több gyereket eljuttassunk olyan tornákra, ami a fejlődésük szempontjából hasznos lehet. Ezáltal kapják meg a terhelést és játék megoldásokat, azt ami szükséges a saját előrelépéséhez. Ezen a tornán 14 játékosunk tudott szerepelni és fejlődni. Jövőre a nagyobb pálya és az ehhez szükséges nagyobb létszámhoz szükséges a csapatépítés. A téli időszakban is ezen az elvek mentén fogunk szerepelni. Az elsődleges cél a gyerekek egyéni fejlesztése és a játékos képzés. Ahhoz, hogy ki meddig tud majd eljutni, nagyon fontos a tehetség, de magában nem elég. A szorgalom, az elszántság, a teljesítmény, az alázat és az idő majd eldönti a többit. Amíg egy A szintű kiemelt akadémia szekció vezetője megdicséri a csapatot és játékosokat, addig jó úton járunk.

A csapat tagjai: Czibók Dávid, Takács Máté, Ábrahám Zalán, Csóka Dávid, Kárász Bence, Kriskó Zente, Tapodi Bence, Csutak Ármin, Berta Botond, Eiler Tamás, Kocsis Nimród, Farkas Zétény, Nagymihály Áron, Arany Kende

Felkészítő edzők: Pelikán István, Kovács Zsolt, Fehérvári Noémi

Székesfehérvár mellett Kiskunhalason is megmérette magát az U11, ahol szintén két csapattal álltak rajthoz. A torna legjobb kapusa Farkas Zétény lett. 

Kovács Zsolt értékelése: – A sorsolás szeszélye folytán az első meccs a két csapatunk egymás elleni csatájával kezdődött. A srácoknak először újra rá kellett érezniük a teremfocira, a felállásokra. Ezután egyik csapatunk kifejezetten jól teljesített, látványos gólokkal, szép egyéni megoldásokkal és szemre is tetszetős támadásokkal fűszerezték az egész tornát. Ez eredménnyel is párosult, hiszen egy döntetlent leszámítva az összes meccsünket hoztuk, sok gólunk mellet csak kettőt kaptunk, így megnyertük a tornát. Másik csapatunk minden meccse kiélezett küzdelmet hozott, ami nem mindig párosult jó eredménnyel. Ezt leszámítva mindenki jól érezte magát, kellően elfáradtak a fiúk és élményekkel teli mennek el a karácsonyi pihenőre. Ezutón is szeretnék mindenkinek boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánni!

Szerző: KTE/kteakademia.hu