Tornák sorát járta végig három korosztályunk

Nem unatkoztak.

A KTE LA U10, U9 és U8 is tartalmas időszakon van túl, a három csapat tornáiról ezúttal egyben számolunk be.

Fűkő Péter, az U8 edzője: – Csapatunk Szombaton Youth Talent Cup-on vett részt. Két csapattal indultunk a tornán. A KTE fehér a csoportból egy döntetlennel és két győzelemmel másodikként jutott tovább, csupán rosszabb gólkülönbséggel. A legjobb négy közé az MTK-n keresztül vezetett volna az út, de ezt nem tudtuk megugrani. A vereség azt jelentette, hogy az 5. helyért tudtunk küzdeni, amit sikerült is megszerezni a Monor és a Honvéd legyőzésével. A KTE lila szintén jó teljesített, továbbjutott a legjobb nyolc közé, de a későbbi győztes a Főnix Gold Fehérvár megállította csapunkat, így a  8. helyen végeztünk. Sok mérkőzést játszottunk jó csapatok ellen, kellemesen elfáradtunk. Büszke voltam a gyerekekre. A Vasárnapi napon Dunamenti fordulón vettünk részt újabb három mérkőzéssel. Az SBTC, az Eger, Kelen ellen ismét a befejezéseket tudtuk gyakorolni. Sok helyzetet tudtunk kialakítani, ezekből több gólt is sikerült elérnünk. A letámadásaink jól működtek. Gratulálok a gyerekeknek, nagyon ügyesek voltak!

Pászti Botond, az U9 edzője: – Csapatunk egy igazán mozgalmas hétvégét tudhat maga mögött. Szombaton Kiskunlaczházán, egy rendkívül eseménydús napot töltöttünk, ahol két csapatunk két külön csoportban kezdhette meg a küzdelmeket. Vasárnap a Dunamenti Liga mérkőzései vártak ránk Gödöllőn. Mindkét napot kissé kapkodva és pontatlanul kezdtük, ám ahogy mérkőzésről mérkőzésre haladtunk, a gyerekek szorgalmának és odafigyelésének köszönhetően, sikerült átbeszélnünk és kijavítanunk a hibákat. Kitartásuk gyümölcse szombaton egy bronzérem, vasárnap pedig szép győzelmek formájában mutatkozott meg. Benke Balázs kollégámmal együtt ezúton is gratulálunk mindenkinek a hétvégi teljesítményéhez!

Pelikán István, az U10 edzője: – Két csapattal neveztünk a YTC tornára, figyelembe véve, hogy minden játékos meccsterhelést kapjon a hétvégén. Remek mérkőzéseket játszottak a fiúk, egy kicsit hullámzó volt mindkét csapatunk teljesítménye. Az két csoportból az első két helyezett jutott a legjobb négy közé. Erről a fehér csapatunk éppen lecsúszott, így az 5-8.helyért játszhatott, ahol a legjobb pozícióban végzett végül. A lila csapatunk a döntőbe jutásért és a 3. helyért zajló csatákban is csak büntetőkkel maradt alul, így éppen lecsúszott a dobogóról. A játékban voltak hiányosságok, amiben fognak fejlődni a játékosok. Sok jó megoldás és alapelv visszajött a gyakoroltakból. Az akarattal, küzdőszellemmel is elégedettek voltunk. Gratulálunk a gyerekeknek Kovács Zsolt kollégámmal együtt!

Szerző: KTE/kteakademia.hu