Torbavecz Tamás: Tavasszal megtérült a munka

U15-ös értékelő.

Utánpótlás csapataink évértékelőit az U15-ös együttessel folytatjuk, ezúttal Torbavecz Tamás vezetőedző adott helyzetjelentést.

– Hogyan értékelnéd a bajnoki szerepléseteket?

– A 12 csapatos országos bajnokság 6. helyén zártunk. Az eredmény tekintetében sikertelenebb ősz után tavasszal sokkal sikeresebbek voltunk. Ez nem csak eredményben, hanem játékban is megmutatkozott. Egyénileg és csapatszinten is folyamatosan fejlődtünk a szezon során. A tavaszi mérlegünk 7 győzelem, 3 vereség és 1 döntetlen lett. Fontos megjegyezni, hogy az őszi sikertelenebb időszakban is alapvetően jól dolgoztak edzésen a játékosok, és a belefektetett energiának köszönhetően lettünk sikeresebbek tavasszal.

– Maradt-e benned hiányérzet?

– A jobb eredményhez még több edzéslátogatottság és állandóság kellett volna. Folyamatosan sérültjeink voltak, a vidéki játékosaink nem tudtak megfelelő mennyiségű edzésen részt venni, emellett családi és iskolai programok miatt hiányzott az állandóság az edzéseken, mérkőzéseken. Több játékosunk a szezon közben más egyesülethez is járt próbajátékra, ami rossz hatással volt az itteni teljesítményükre. Ezek a tényezők hátráltatták a fejlődést, illetve az eredményességet is.

– Kit emelnél ki?

A szezon játékosa Kristóf Edvárd lett, aki az edzéseken és a mérkőzéseken is a maximumra törekedett. Mindig lehetett rá számítani. A szezon során teljesítménye folyamatosan javult, és tavasszal a csapat vezére lett megbízható, hasznos játékával.

Szerző: KTE/kteakademia.hu