Torbavecz Tamás szerint jól alkalmazták a gyerekek az edzéseken tanultakat

U12-es értékelő

Őszi értékelőinket Torbavecz Tamással, az U12-es csapat trénerével folytatjuk. A korosztály vezetőedzője kiemelte, a gyerekek jól dolgoztak az edzéseken.

Hogyan értékelnéd a bajnoki szereplést?

A 2008-as korosztály a korábbi évekhez képest ebben a szezonban nagyobb pályán és nagyobb létszámban játszik. Szintén változás, hogy az őszi szezon során már bajnoki rendszerben futballoztunk, ami azt jelentette, hogy minden hétvégén mérkőzésen szerepeltünk. Nyáron több új játékos érkezett a csapatunkhoz, és el kellett telnie néhány hétnek, hogy a gyerekek megismerjék egymást, a pályán kívül és a játék közben is együtt tudjanak működni. Ebben a szezonban az MLSZ régiós bajnokságában szerepelünk, ahol a dél-keleti régióban a tabella első felében tartózkodó csapatok hasonló játékerőt képviselnek. A bajnokság erőviszonyai jelenleg kedvezőek számunkra. Az őszi szezont 8 győzelemmel, 1 döntetlennel és 3 vereséggel a 4. helyen zártuk, összesen 58 gólt rúgtunk, 10-et kaptunk. Az első és a második helyezett csapat, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia és a Ceglédi VSE együttese kiemelkedett ősszel a mezőnyből, tőlük 8 ponttal vagyunk lemaradva. A 3. helyen telelő Békéscsaba 1912 Előre SE csapatával szemben 5 pont a lemaradásunk. A győzelmek közül a Békéscsaba ellen aratott magabiztos sikert tudom kiemelni, ahol összességében az őszi szezon legjobb mérkőzését játszottuk. A Ceglédtől és a Szegedtől elszenvedett vereségek reálisak voltak, ősszel jobb játékerőt képviseltek. Az Orosháza és a Szolnok elleni pontvesztések azonban nagyon dühítőek voltak, ugyanis jobb játékerőt képviseltünk ezeken a meccseken, de nem tudtuk gólra váltani a helyzeteink jelentős részét.

Milyen erősségeket emelnél ki, miben kell fejlődni?

Örülök, hogy az őszi szezon során az edzéseken és a mérkőzéseken is gyors tempót diktáltunk. A mérkőzéseken jól szerveztük meg a védekezést, a támadás felépítéssel is elégedett voltam, jól alkalmazták a gyerekek az edzéseken tanultakat. Azonban a szoros mérkőzéseken a támadóharmadban hiányzott az átütő erő, a váratlan megoldás, ebben mindenképpen javulni szeretnénk a tavasz folyamán. Amiben még feltétlen javulni kell, az egymás elfogadása, tiszteletben tartása, ami az ősz folyamán többször problémaként tért vissza. Fontos, hogy pozitívan gondolkodjunk, és akkor is szeressünk focizni, ha éppen vesztésre állunk!

Kiket emelnél ki?

A két kapusunkat, Baranyi Zétényt és Katona Olivért mindenképp ki szeretném emelni, az őszi szezon folyamán kiváló edzésmunkát végeztek, illetve mérkőzéseken is mindig lehetett rájuk számítani. A mezőnyjátékosok közül Simon Bálint és Kenderes Máté kiváló mentalitásukkal emelkedtek ki a csapatból, a legtöbbet fejlődő játékos Balogh Levente volt, aki a szezon során minden edzésen részt vett.

Mi lesz a tavaszi cél?

A tavaszi cél az, hogy az egyesület képzési alapelveinek alkalmazásával továbbra is minden mérkőzésünkön győzelemre törekedjünk játékunkkal, és ezért tegyünk meg minden tőlünk telhetőt. A korosztályra tervezett képzési célkitűzéseket figyelembe véve dolgoztunk az őszi szezon során, mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken, ezt folytatjuk a tavaszi szezon során is.

Hogyan alakul a felkészülés?

Január 3-án egy családi focival indítjuk az évet, majd elkezdjük a felkészülést edzésekkel, edzőmérkőzésekkel, terem és műfüves tornákkal.

Szerző: KTE/kteakademia.hu