Torbavecz Tamás maximálisan elégedett az U11-es csapattal

Neves ellenfeleik elismerését is kivívták. 

Értékelőnket folytatva ezúttal a KTE LA U11-es korosztályára fókuszáltunk, Torbavecz Tamást kérdeztük az éves munkáról.

Hogyan értékelnéd a tavaszotokat?

Az U11-es korosztály a tavasz folyamán játékban és eredményességben is nagyot lépett előre. A gyerekek nagy odafigyeléssel és szorgalmasan dolgoztak. Az edzéslátogatottság magas volt, ennek köszönhetően a gyerekek hétről hétre jobb teljesítményt nyújtottak a mérkőzések során is. A tavasz folyamán nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy célratörőbben futballozzanak a gyerekek, kezdeményezzenek bátrabban, merjenek hibázni, de mégis felelősségteljesen játszanak. Fontos volt, hogy az egyéni képességeiket fordítsák a csapat hasznára.

Összességében mit emelnél ki a mögöttetek hagyott évből?

A gondolkodás gyorsaságában fejlődtek legtöbbet a játékosok az egész évet figyelembe véve. Gyorsabban és hatékonyabban oldják meg az előforduló játékhelyzeteket.

Mit mutatnak a különböző tornák?

A szezon során a régiós Bozsik A-tornákon szerepeltünk ősszel és tavasszal is, hat-hat alkalommal kiemelt akadémiák ellen. Az őszi tornákon még nagyon hektikus teljesítményt nyújtottunk, ennek ellenére nem értünk el rossz eredményeket, folyamatosan javultunk, elsősorban játékban. A tavasz folyamán a gyerekek nagyszerűen alkalmazták az edzésen tanultakat, összességében kiváló teljesítményt nyújtottak. A jó játék eredményességgel is párosult, kivívtuk neves ellenfeleink elismerését is. Külön öröm volt, hogy a fizikailag erősebb ellenfeleket is sikerült megvernünk. Rengeteg tapasztalatot szereztünk ezeken a tornákon, ami nagyban hozzájárul a gyerekek fejlődéséhez. A tél folyamán teremtornákon is szerepeltünk, több tornagyőzelmet is ünnepelhettünk. A Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság által szervezett, többfordulós futsal tornán is részt vettünk, eljutottunk a megyei döntőig, ahol második helyen zártunk, megelőzve több kiváló egyesületet.

Egy nagyobb váltás előtt áll a korosztály, milyen feladatok várnak a gyerekekre?

A következő szezonban nagyobb pályán, nagyobb létszámban fog a korosztály játszani, illetve a versenyeztetés bajnoki rendszerben fog már zajlani. Az edzéseken továbbra is a korosztály életkori sajátoságainak megfelelő képzés és tanulás kerül előtérbe, alkalmazkodva a növekvő játéktérhez és létszámhoz. Az edzésen tanultakat a következő szezontól már bajnoki mérkőzéseken kell alkalmazniuk a gyerekeknek.

Kiket emelnél ki idei teljesítményük alapján?

Csapatunkból több kiemelkedő teljesítmény volt, én mégis Simon Bálintot szeretném kiemelni a győzni akarása, a szerénysége, a játéktudása, a kiegyensúlyozott teljesítménye, és a társakkal való sportszerű viselkedése miatt. A játékosok szavazása alapján nagy fölénnyel nyerte meg az U11-es korosztályban a „csapat egyénisége” címet.

Szerző: KTE/kteakademia.hu