Több korábbi akadémista is bemutatkozott

Utánpótlás körkép. 

Jó egy hónap telt el az NB-s bajnokságok beindulása óta (az NBI. már korábban elkezdődött), ennek apropóján kicsit visszatekintettünk, illetve feltérképeztük azt, hogy korábbi akadémistáink, illetve a KTE nevelések miként is szerepelnek.

Mészáros Dávid kezdő az NBIII-ban 

NBI.

Akadémistának számított Banó-Szabó Bence, aki tavaly az év egyik felfedezettje volt az NBI-ben, rendre alapemberként számoltak vele a Honvédnál, az U21-es válogatottban is rendre ott van. Kisebb sérülés is hátráltatta a szezon előtt, de az NBIII-ban azért rendre játszott ezt követően, illetve az NBI-ben is pályára lépett már csereként.

Bertus Lajos még korábbi KTE nevelés, de továbbra is kirobbanó formában futballozik Pakson. A 27 esztendős középpályás 1 gólnál, illetve 4 gólpassznál tart 7 meccs után.

NBII.

A másodosztályban megszaporodott a KTE kötődésű játékosok száma a Tiszakécske feljutásával, hiszen Oláh Máté, Tölgyesi Viktor, Polyák Kristóf, Gréczi Márton, Gréczi Gábor, Puskás Zoltán és Szabó Dávid is szerepelt az utánpótlásban, többen akadémiánkon pallérozódtak.

Rutinosabbnak számít már Szivacski Donát (Vasas), Szalai Dániel (Békéscsaba), Kitl Miklós (Dorog), Pekár László (Nyíregyháza), Farkas András (Cegléd), Bagi István (Győr), Patvaros Zsolt (Balmazújváros), Koszó Balázs (Győr), Orosz Márk (Soroksár) és Csillag Dárius (Vác).

Újoncként debütált az NBII-ben a felnőttek közt Szabó Dávid (TVSE), rendre kezdő szinte Gréczi Márton (TVSE), míg Kitl Krisztián (Cegléd – kölcsönben a DVTK-tól) csereként bontogatta eddig szárnyait. Oroszi Dániel (Csákvár – kölcsönben a PAFC-tól) és Vajda Roland (Kazincbarcika – kölcsönben a Nyíregyházától) már többször is a kispadon várta a bemutatkozást.

NBIII.

Itt is találunk olyanokat, akik már komolyabb rutinnal rendelkeznek, de szerencsére egyre több fiatal is bemutatkozott. A jól szereplő Jászberényben a Ludasi Martin, Lékó Gergő, Bálint Artúr trió már évek óta együtt játszik, de itt kell megemlíteni Fekete Marcell (Kozármisleny), Lévai Norbert (SZEOL), Bailo Dávid (Andráshida), Tóth Roland (KTE) nevét is.

Vörös Tamás (PAFC II.) már gólokkal is letette újoncként a névjegyét, de idén mutatkozott be Pataki Ádám (Szolnok), Szabó Péter (Csepel), vagy éppen Maczelka Gábor, Nemesvári Dániel és Mészáros Dávid és Selyem Zsolt (mind KTE) is.

A sor itt persze nem ér véget akadnak olyanok is, akik már játszottak korábban ebben az osztályban, így Bódai Dániel (HFC) és Ihos Ádám (BKV).

Szerző: KTE/kteakademia.hu