Tíz játékos debütált a felnőtt csapatban

Gombos Zsolt sok fiatalnak adta meg az esélyt.

Jól sikerült az őszi szezon a KTE HUFBAU számára, hiszen a tabella éléről várhatja a folytatást az NBIII-ban. Különösen nagy öröm az, hogy ebből az akadémisták szép számmal vették ki részüket, hiszen hatan a bajnokságban, négyen a Magyar Kupában debütáltak.

Szalai József fontos gólokat is szerzett már

A legtöbb lehetőséget Szalai József kapta, aki gyakorlatilag már tényleg a felnőtt csapathoz is tartozik, hiszen a novemberben 18. születésnapját ünneplő csatár csak négyszer játszott az U19-ben. A felnőtteknél annál több sansz jutott neki, 5-ször kezdőként, 12-szer csereként játszhatott az NBIII-ban, ahol 3 gólt is szerzett már, ráadásul a kupában is betalált egyszer.

Kétszer kezdett a szezon elején Berta Csaba, amikor Lékai Soma és Mészáros Dávid is egyszerre dőlt ki sérülés miatt. A fiatal kapus jól is teljesített, ezt követően a fejlődését szem előtt tartva a megye I-es KLC-hez került erre a szezonra, hogy további rutint és tapasztalatot szerezzen a felnőtt mezőnyben. Rendszeresen véd is, eddig 7 mérkőzése van a megye I-ben. Bertában és Szalaiban is közös, hogy teljesítményükre a korosztályos válogatottnál is felfigyeltek, mindketten kaptak meghívót, illetve meghívókat nyár óta az összetartásokra.

Berta Csaba a Paks II. ellen debütált

A 2002-es korosztályból még három játékos kapott bemutatkozási lehetőséget ősszel. Dos Reis Teixeira Edmilson (jobbhátvéd) a Paks II. elleni bajnokin debütált, Faragó Bence (szélső támadó) Taksonyban állhatott be, emellett mindkét kupameccsen csere volt. Egy-egy találkozó jutott Perlaki Szilárdnak és Barkóczi Ádámnak is, előbbi a Kisvárda elleni kupameccsen, utóbbi a kispesti szezonzárón lépett pályára először.

A 2003-as korosztályból négyen mutatkozhattak be, a legtöbb lehetőséget Hatvani Dániel kapta, aki két bajnokin volt csere, de a Kisvárda elleni kupameccsen bátran bedobta a mélyvízbe Gombos Zsolt, hiszen kezdőként számított rá. Az említett mérkőzésen debütált Csúri Dájmond, Györgye Márk és Kuchta Benedek is.

Hatvani Dániel NBI-es csapat ellen kezdhetett először

Szerző: KTE/kteakademia.hu