Terbe Botond az NBII-ben folytatja

Fővárosi klubhoz igazolt tehetségünk. 

Utánpótlás-válogatott tehetségünk számára komoly előre lépési lehetőség adódott, hiszen az NBI-be vágyó Vasas szerette volna soraiban tudni.

Terbe Botond kecskeméti srácként járta végig az utánpótlást, az SC Hírös-Ép-ben kezdett el futballozni, majd 2011-ben került az akadémia kötelékébe. Tehetségére korán felfigyeltek, több akadémia is csábította folyamatosan, de mindvégig Kecskeméten maradt, közben a korosztályos válogatottba is rendszeresen meghívót kapott. Tagja volt az Eb-részvételt kiharcoló U17-es válogatottnak is, egy sérülés miatt azonban lemaradt a tornáról.

A felnőtt csapatban 2017-ben, még a megye I-ben mutatkozott be, alapembere volt a bajnoki címet ünneplő együttesnek. A bajnokság hajrájában keresztszalag-szakadást szenvedett, mely miatt a teljes őszi szezont ki kellett hagynia az NBIII-ban. Felépülése után azonnal visszaszerezte helyét a kezdőben, mind a 14 tavaszi bajnokin ott volt a pályán.

Most egy újabb fejezet következhet karrierjében, mely egyértelműen hatalmas előre lépési lehetőség számára, hiszen a Vasas az NBII meghatározó együttese. Az angyalföldiek egészen biztosan erősödni fognak a középpályán, illetve a védelem jobb oldalán is otthonosan mozgó KTE LA növendékkel, akire természetesen nagyon büszkék vagyunk. 

Terbe Botondnak sok sikert kívánunk további karrierjéhez!

Szerző: KTE/kteakademia.hu