Szülői értekezlettel indítottuk a szezont

Nagy érdeklős az évindító szülői értekezleten. 

Kedden szezonnyitó szülői értekezletet tartott a KTE Labdarúgó Akadémia vezetése a Neumann János Egyetemen, ahol a nagyelőadó szinte csordultig megtelt.

A szülői értekezlet célja az volt, hogy az akadémia vezetése felvázolja a közeljövő terveit, illetve szó esett természetesen a szakmai irányvonalról is. Nyitásként a július 1-el munkához látó, úgy cég (Kecskeméti Labdarúgó Akadémia Nonprofit Kft.) alatt működő akadémia vezetése mutatkozott be. Az akadémia ügyvezetője Kislőrincz György, a sportigazgatói szerepkört nyártól Nyilas Elek tölti be, a szakmai igazgató Szabó Tibor, munkáját akadémia vezetőként Lóczi Péter, képzési menedzserként Csima Gyula segíti, míg a KTE LA technikai igazgatója S. Juhász Attila lett.

A megalakulás, illetve a nyári eddigi eseményeit Kislőrincz György foglalta össze a szülők és a gyerekek köszöntése után, hiszen mozgalmas heteken és hónapokon vannak már túl. A két legkomolyabb feladat a nyár folyamán a Double Pass határidő tartása, illetve a játékosok új klubba történő átigazolása volt. A DP audit lesz a szezon legkomolyabb megmérettetése, az auditra várhatóan jövő év elején kerül sor Kecskeméten, az anyagleadási határidő augusztus 10-e volt minden érintett utánpótlás egyesület számára.

Kislőrincz György kiemelte, hogy egy komoly városi akarat volt arra nézve, hogy az akadémia működése új alapokra kerüljön, az új tulajdonosi kör célja az, hogy a TAO és állami források adta lehetőségeken túl, külső szponzorok bevonásával is szintet tudjanak lépni. Ehhez komoly infrastrukturális fejlődésre is szükség van, mely már elindult a szabadidőközpontban használatba vett pályák megépítésével, illetve az öltözők felújításával. A cél az, hogy ezek a fejlesztések folytatódjanak, így például a Tó Hotel felújításával.

A fejlesztések mellett fontos az is, hogy a gyerekeket minél több új élménnyel tudják kiszolgálni, éppen ezért rendszeressé tennék az edzőtáborokat, illetve egyre több nemzetközi tornát szeretnének lekötni. A KTE LA már több külföldi akadémiával is kapcsolatban áll, egy angol partnerrel már szinte aláírt együttműködési megállapodással is rendelkezik. A jövőre nézve fontos az is, hogy ezek az együttműködések kölcsönösek legyenek, ez a játékosoknak is külföldi kiugrási lehetőséget biztosíthat, illetve a szakmai stáb is fejlődhet.

Kislőrincz György zárásként elmondta, hogy mindig a munkában hitt, s bár Kecskemétnek van még bőven hova fejlődnie, így is a térség legjelentősebb utánpótlás központja.

A szülői értekezlet második felében Szabó Tibor szakmai igazgató ismertette a szülőkkel az akadémia filozófiáját, illetve szakmai irányvonalát. Az előadás során bemutatta a KTE LA felépítését, valamint a stáb összetételét is.

A teljes szakmai anyag alábbiakban, a kapcsolódó dokumentumok közt letölthető! 

Kislőrincz Györggyel, illetve Szabó Tiborral a későbbiekben terjedelmesebb interjút is készítünk az akadémia előtt álló feladatokról, illetve a célokról.

Szerző: KTE/kteakademia.hu

Kapcsolódó dokumentumok