Szoros sikerek Újpesten

Az Újpest FC-t vertük idegenben. 

U17-es és U16-os csapatunk az Újpest FC vendége volt ezen a hétvégén, ahol szoros és küzdelmes meccseken, minden pontot sikerült végül begyűjtenünk.

Ugrai szabadrúgása három pontot ért

Az U17-es mérkőzésen mindkét csapat előtt adódtak sanszok, az első félidőben több gól is születhetett volna. Ennek ellenére csak egy pontrúgásból esett gól, Ugrai 25 méteres szabadrúgásával sikerült előnybe kerülnünk. Újabb találat már nem esett a második félidőben.

Az U16-os találkozón dominálni tudott éllovas csapatunk az elejétől kezdve, de itt is kimaradtak a helyzetek, végül Major szabadrúgásával tudtunk előnyt szerezni. A második félidő tompább játéka a 71. percben megbosszulta magát, a hazaiak egalizáltak. A cserék kitűnően szálltak be ezen a napon, tíz perccel a vége előtt Győrfi váratlan megoldásából született meg második gólunk, majd Bodor biztosította be a győzelmet.

U17: Újpest FC – KTE LA 0-1 (0-1)

U17 II. osztály, 22. forduló

KTE: Berta – Barkóczi, Treiber, Ugrai – Edmilson, Kasztel (Busa 57.), Fekete, Récsei, Szedmák – Bessenyei (Kovács 75.), Faragó.  

Gól: Ugrai (45.)

Széchenyi Márton: Az első félidő akár 2-2 is lehetett volna a helyzetek alapján, végül egy pontrúgással mi jutottunk előnyhöz. A szünetben azt mondtam, hogy feltétlen meg kellene nyernünk a második játékrészt is a három pont megszerzéséhez, mert jó játékerőt képviselt ellenfelünk. Végül erre nem volt szükségünk, igaz, a meccs végére beszorultunk. Megoldottuk így is a feladatot, ami azért örömteli, mert megugrottunk egy fontos lépcsőfokot. Hektikus eredmények jellemeztek minket eleinte, az utóbbi három meccsen azonban jó sorozatba kerültünk, ami remélhetőleg a végéig kitart. Jár a gratuláció a srácoknak!

U16: Újpest FC – KTE LA 1-3 (0-1)

U16 II. osztály, 22. forduló

KTE: Cseh – Dénes (Kovács Á. 81.), Kuchta, Bányai, Vörös – Bellák (Győrfi 66.), Hatvani, Csúri (Gulyás 81.) – Nagy (Földi 46.), Bodor Z., Major (Györgye 62.).

Gól: Radosevic (71.) ill. Major (26.), Győrfi (75.), Bodor Z. (80.)

Széchenyi Márton: Az első félidőben óriási fölényben játszottunk, az igazsághoz tartozik, hogy az Újpest ügyesebb játékosait az U17-ben játszatta ezúttal. Éppen ezért nem vagyok elégedett az eredménnyel. Fontos, hogy mindig reagáljunk az ellenfélre, de ezúttal ezt rosszul tettük. Ahelyett, hogy feltüzeltük volna magunkat, hogy gyorsan lezárjuk ezt a meccset, inkább hátradőltünk, elszórakoztuk a helyzeteket. Egy bajnokaspiráns csapatnak nem egy szabadrúgással kell ilyen meccsen vezetnie, amikor ennyi lehetősége van. Pont ezért változtattam már a félidőben, szerencsére a cserék a nagyon jól szálltak be, ez egy kis lendületet adott nekünk. Majdnem kicsúszott a kezünkből a győzelem, ahogy legutóbb a Gyirmót ellen, úgyhogy fogunk még beszélni erről a meccsről.

Szerző: KTE/kteakademia.hu