Szívják magukba a tudást Dócs Dániel játékosai

U9-es értékelő.

Értékelőnket az U9-es együttessel folytatjuk, Dócs Dániel foglalta össze az őszi szezont.

Hogyan zajlott az ősz számotokra?

Nyáron vettem át a csapat irányítását. Kezdetben még együtt edzettünk az U8-U7 korosztállyal, hogy egy jó létszámú edzést tudjunk tartani Kovács Tamás edzőkollégámmal. Nagyon büszke vagyok a gyerekekre, sokat fejlődtek már ennyi idő alatt is. A focit szívják magukba, mint a szivacs. Például van egy játék, ami a legelején egyáltalán nem ment, decemberhez érve viszont már megkötésekkel együtt is jól tudják játszani.

Milyen kupák, vagy tornák voltak, illetve szerepelnek a terveitek között?

Kupákra a téli időszakban lesz lehetőségünk, a terveim szerint havi 2 kupára fogunk tudni elmenni. Az ősz folyamán Bozsik Fesztiválokon vettünk részt, hol a műkertben, hol nálunk a műfüves pályán került megrendezésre. 30 perc 5 az 5 elleni játék 3x2-es kapura, 30 perc funinoból állt össze egy ilyen hétvége. Lényeg, hogy mindenki folyamatosan játékban legyen. 

Kiket emelnél ki?

Senkit nem emelnék ki név szerint. Mindenkinek volt jobb és rosszabb napja, attól függően mennyire terhelte le őket aznap például az iskola. Minden gyerekkel meg vagyok elégedve, mert nagyon sokat fejlődtek a labdarúgás több elemében is. Nincs olyan, aki nem lépett volna előre egyet vagy kettőt.

A képzési program miként alakul számotokra?

A labdarúgás alaptechnikájának elsajátítása a fő cél. Kreativitásra, egyéni megoldásokra ösztönzés a játék folyamán. Gyors döntésekre kényszerítő játékok oktatása, hogy a labdarúgás szeretete, a belső motiváció se vesszen el.

Tavaszi célok?

Tavaszi célok közé tartozik az alaptechnikák továbbfejlesztése, csiszolása. Kis játékokon keresztül labdabirtoklás oktatása. Labdabirtoklás váltás felismerése. Ezek mellett szeretnék minél több edzőmeccset és tornát.

Mikor indul a téli felkészülés?

Még december 30-án részt veszünk a Bánhidi József emléktornán. A felkészülés kezdete január 6-án indul. Heti három edzéssel, havi két tornával és havi egy edzőmérkőzéssel fogunk készülni terveim szerint.

Szerző: KTE/kteakademia.hu