Sziegl Gábor: Vegyes éven vagyunk túl

U11-es értékelő. 

Utánpótlás értékelőink sorát ezúttal az U11-es korosztállyal folytatjuk, Sziegl Gábor foglalta össze az együttes évét.

Miként értékelnéd a szezont?

Nehéz és vegyes éven vagyunk túl a 2010-es korosztállyal. Kicsit foghíjasan kezdtük meg az őszi szezont, amely során a kiemelt „A” Boszik-programban, illetve az ugyancsak nagyon színvonalas Dunamenti Ligában vettünk részt. Szinte kivétel nélkül tőlünk erősebb csapatokkal játszottunk, így erős próbatétel elé lettünk állítva. Tavasszal ez annyiban változott, hogy a pandémiás helyzetre való tekintettel kevés hivatalos program került megrendezésre, helyettük olyan edzőpartnereket kerestünk, akik jobban passzoltak hozzánk. Az őszt kicsit nehéz értékelni a versenyek mentén, a tavasz viszont annál „kellemesebb” volt, több sikerélményben volt részük a fiúknak.

Milyen célok mentén dolgoztatok?

Ami a hétköznapokat illeti, igyekeztünk folyamatosan fejlődni követve a klub iránymutatásait, képzési programját. Tekintettel arra, hogy több területen is volt lemaradásunk, időnként egyet vissza kellett lépnünk, olyan dolgokkal kellett foglalkoznunk, ami nem képezte a korosztályra vonatkozó képzési program szerves részét. A tavaly nyári állapothoz képest sokat léptünk előre mind technikailag, mind az alapvető játékhelyzetek megoldásait illetően.

Kiket emelnél ki?

A csapat egyik fele jó hozzáállást tanúsítva, rendszeres edzéslátogatottság és jó edzésmunka mellett törekedett a folyamatos fejlődésre, viszont sajnos voltak olyanok is, akik ritkábban jártak edzésre. Ezen a helyzeten sokat segített az UFC-vel megvalósított tavaszi közös edzésmunka, ahol tudtuk úgy csoportosítani a játékosokat, hogy az erősebb játékerőt képviselő és magasabban motivált játékosok egy csoportba kerüljenek, illetve megfelelő erősségű srácokkal találják szembe magukat. Azt gondolom, hogy minden gyerek megtalálhatta a számításait az edzések és versenyek, illetve meccsek során. Összességében nehéz, de szép és hasznos egy éven vagyunk túl. Mivel nem én viszem tovább a fiúkat, sok sikert kívánok nekik és az utódomnak, Verebélyi Gábornak a folytatásban.

Szerző: KTE/kteakademia.hu