Sziegl Gábor: Az egész csapatot dicséret illeti

U11-es értékelő. 

A sorban haladva ezúttal az U11-es korosztályhoz értünk őszi értékelőinkkel, Sziegl Gábor vezetőedzővel beszélgettünk a mögöttük hagyott hónapokról.

Milyen célokkal vágtatok neki az ősznek?

Az U11-es korosztállyal a kiemelt Régiós Bozsik "A" tornákra és a Dunamenti Ligára neveztünk be. Mindkét torna igen rangos, így tudtuk, hogy erős csapatokkal fogunk találkozni. Tekintettel arra, hogy a csapatunk még alakulóban van, az volt a célkitűzésünk, hogy a tisztes helytállás mellett sok tapasztalatot szerezzünk, az esetleges lemaradásunkból minél többet lefaragjunk. A legutolsó, saját rendezésű tornán értük el a legjobb eredményünket, ott mutattuk a legjobb játékunkat. Ez talán azt mutatja, hogy ebből a célból egész sokat sikerült megvalósítani. 

A képzési program szerint milyen célokat határoztatok meg?

Az egyesület képzési programjában foglaltak szerint dolgoztunk, követtük a 6 hetes periodizációt. Célunk az volt, hogy az erőnléti, a technikai és taktikai célkitűzések terén egyaránt folyamatos legyen a fejlődés, minden egyes periodikus ciklus során magasabb szintre jussunk el. 

Kit emelnél ki?

Gál Balázs fejlődött a legtöbbet az ősz folyamán. Az utolsó tornákra szépen összeállt a játéka taktikailag és technikailag is. Az egész csapatot dicséret illeti, amiért az eredménytelenebb periódusban is odaadó hozzáállást tanúsítottak, folyamatosan jöttek az edzésekre és a meccsekre.

Hogyan zárjátok az évet, hogyan kezditek 2021-et?

December közepéig maradtunk edzésben, a tervek szerint január második hetében folytatjuk a közös munkát. A tavaszi programokig edzések, edzőmeccsek és teremtornák színesítik majd a felkészülést, ha ezt a vírushelyzet engedi. 

Milyen célokkal vágtok neki a tavasznak?

Célunk, hogy a színvonalas tornákon való részvétellel tovább fejlődjünk, ezáltal minél inkább megközelítsük játéktudásban a nálunk jelenleg erősebb csapatokat.

Szerző: KTE/kteakademia.hu