Sziegl Gábor a realitások talaján maradva értékelte a veretlen őszi szezont

U13-as értékelő

A KTE LA U13 jól szerepelt a régiós bajnokságban, hiszen ősszel veretlen maradt a korosztály, így a dobogó harmadik fokán telelhetnek. Sziegl Gábor reálisan igyekezett értékelni a látottakat, és már az is biztos, hogy a tavasznak Csima Gyula vezetésével megy neki a csapat.

Miként értékelnéd összességében a bajnoki szereplést?

Nyáron több új játékos is érkezett a csapatunkhoz, így először is csapatot kellett formálni. A nyári edzőmérkőzéseken erős ellenfelekkel játszottunk, többnyire vereségeket szenvedtünk, érződött, hogy nincsenek összeszokva a játékosok, nincs kiforrott játékunk. A szezon végére ez sokat alakult, szervezettebbé és tudatosabbá vált a játékunk. A Békéscsaba augusztusban edzőmeccsen lehengerlő játékkal simán megvert minket, az őszi bajnokin már úgy játszottunk velük döntetlent, hogy teljes mértékben partnerek voltunk. Ez talán a leghitelesebb fokmérője a csapat fejlődésének. Kiemelendő, hogy a bajnoki mérkőzések során nem szenvedtünk vereséget, igaz, a tabella első 4 csapatát leszámítva nem mondható erősnek a bajnokság. A Karcag vendégeként szerzett egy pont fájó volt, az őszi teljesítményünk mélypontja volt az az összecsapás. Az első két helyezettel (Békéscsaba, Szeged) jó mérkőzéseken döntetlent játszottunk, közvetlen riválisunkat, a Baját simán vertük. A többi csapat legyőzése a Szilády elleni nehézkes 1-0-t leszámítva nem okozott problémát.

Milyen erősségeit emelnéd ki a csapatnak, miben kell feltétlen javulni tavaszra?

Az 51 rúgott gólunkat nem tartom kiemelkedőnek, tekintettel arra, hogy sok gyengébb csapattal találkoztunk. A helyzetkialakítás nem tartozott erősségeink közé. A különböző játékhelyzetek megoldásainál még tudatosabbnak kell majd lenni. A játék sebessége, illetve a passzok pontossága hagyott kivetnivalót maga után. A csapat erőssége a csapategységben van, ennek köszönhetően 8 gólt kaptunk a 12 mérkőzésen, ami szép teljesítmény. Vannak kiemelkedő képességű játékosok, akiket a csapat erősségeinek tartok.

Kik teljesítettek a legjobban, kiket emelnél ki?

Legjobb játékosaink az ősz folyamán Gál Zsombor, Keindl Kristóf, Sódar Gellért és Dinók Attila voltak.

Képzés területén voltak-e kitűzött célok, azok mennyiben valósultak meg?

Egyesületüknek van korosztályokra lebontott képzési terve, azt követtük.
6 hetes ciklusokban dolgoztunk, a tudatosság ciklusról ciklusra szemmel láthatóbbá vált. A támadásvezetések terén kicsit lassabban haladtunk, más területeken viszont az eltervezetteknek megfelelően tudtunk fejlődni. A felkészülés január 13-án fog kezdődni.

A tavasznak miként mentek neki?

A tavaszi szezont már Csima Gyula vezetésével fogják megkezdeni a gyerekek, így az arra vonatkozó célokat ő fogja kitűzni. A felkészülés január 13-án kezdődik.

Szerző: KTE/kteakademia.hu