Szezont zárt a KTE LA

Indulhat a vakáció a fiataloknak. 

Csütörtökön megtartotta évzáróját a KTE LA, a bajnokságok után immáron az edzések is véget értek a gyerekek számára. A nyári szünet előtt díjaztuk a korosztályok egyéniségeit, illetve az U16-os bajnokok is átvették érmeiket.

Az évzárót Telek Zoltán, a KTE LA ügyvezetője nyitotta meg, aki röviden értékelte a csapatok idei szereplését, illetve beszámolt az előttünk álló fejlesztésekről. A 2-es és 3-as pálya forgatása gyakorlatilag bármelyik héten elkezdődhet, míg a Tó Hotel esetében nagy tempóban haladunk a megvalósítás felé. Ősszel az első kapavágásokra is sor kerülhet ideális esetben, az MLSZ zöld utat adott a TAO-programban szereplő fejlesztésnek. Távlati cél a Széktói Stadion rekonstrukciója, a tervek már adottak, ezek be is kerültek a következő évi TAO-programba. Első körben a pozitív elbírálás szükséges a további lépésekhez.

A folytatásban akadémiánk szakmai igazgatója, Szabó Tibor értékelte a szezont, mellyel összességében elégedett. Az akadémia idén is adott válogatott játékosokat, Vágó Gábor és Terbe Botond személyében ráadásul két fiatal alapember lett a felnőtt csapatban, míg Szabó Gergő és Hirman Kristóf is bemutatkoztak. A RUK tehetséggondozási-program sikerét mutatja, hogy az U11-es és az U10-es korosztály is kitűnően szerepelt a Bozsik-programban, több olyan játékos is a csapat tagja, akiket a különböző edzéseken fedeztek fel. A bajnokságban elért eredmények is pozitívak, az U16 bajnoki címe mellett nagy fegyvertény, hogy az U15 és az U14 magabiztosan maradt tagja az élvonalnak.

Ezt követte a bajnokcsapat köszöntése, az U16-os együttes tagjai Farkas Istvántól és Szabó Tibortól vehették át érmeiket, illetve az első helyért járó kupát. Major Szabolcs a gólkirályi címet is begyűjtötte, így őt egyéni díjat is átvehetett.

Nyáron szokás szerint a csapatok egyéniségeit díjazzuk, akiket a csapattársak szavazhatnak meg. U7-től U19-ig minden korosztályban átvehette egy-egy tehetség oklevelét.

A névsor:

U7-8: Bódog Benett

U9: Oláh István

U10: Lippai Tamás

U11 Simon Bálint

U12 Sódar Gellért

U13 Fodor Tamás

U14 Veréb Dániel

U15 Gyarmati Ferenc

U16 Hatvani Dániel

U17 Barkóczi Ádám

U19 Hirman Kristóf

Zárásként azoktól az akadémistáinktól búcsúztunk, akik koruknál fogva már a felnőtt labdarúgásban folytathatják nyártól. A 2000-es korosztály tagjaként int búcsút az akadémiának Antal Krisztián, Kemenczés János, Sallai Bence és Terbe Botond is, akiknek további sikereket kívánunk természetesen!

A 2018/2019-es szezon ezzel véget ért akadémiánk számára, a munka július közepén folytatódik. Ezúton is gratulálunk a gyerekek egész éves sikereihez, illetve köszönjük a szülők kitartó buzdítását és támogatását! 

Szerző: KTE/kteakademia.hu