Szépen fejlődött az U10-es korosztály Király Dávid szerint

U10-es értékelő

A KTE LA értékelőit az U10-es korosztállyal folytatjuk, Király Dávidot kértük fel egy őszi beszámolóra.

Hogyan zajlott számotokra az ősz?

A csapat nyáron korosztályt váltott, a 4+1-es rendszerről a 6+1-esre, mindemellett edzőváltás is történt a csapatnál. Az első hónap az ismerkedéssel telt, közben a képzési céloknak megfelelően igyekeztünk tanulni. A gyerekek vevők voltak a munkára, minden edzésre örömmel érkeztek. Nem volt egyszerű dolgunk az ősszel, hiszen az A-szintű Bozsik program keretein belül a DVTK, a Debreceni LA, a Bozsik Akadémia, a Békéscsaba LA és a Szolnoki MÁV csapatival találkoztunk kéthetente. Az első két tornán még nem sikerült jól teljesítenünk, utána viszont egyre jobb játékot nyújtottunk, több elismerést is kapva a kollégáktól. Az őszi szezon legjobb teljesítményét itthon nyújtottuk, ahol motivációként hatott a centerpályára lépés lehetősége. 

Miként értékelnéd a tornákat?

A lebonyolítás értelmében nem írják az eredményeket, melynek ebben a korosztályban nincs is igazán nagy jelentősége számomra. Természetesen a gyerekeket a győzelemre való törekvésre nevelem, de a tanulási folyamat sokkal nagyobb szerepet kap. Számomra rendkívül pozitív volt, hogy a heti ciklus képzési célját többnyire viszontláttam a tornákon. 

Kiket emelnél ki?

Csapatszinten nyújtottunk kiemelkedőt, minden játékosom sokat tudott fejlődni az ősz folyamán. Bódog János igazi vezéregyéniség, akire szinte bármelyik pozícióban számíthatok. Oláh Pityu a támadásokban nyújtott kiemelkedőt, több tornán is veszélyesen, agilisen játszott. Lőrincz Berci az idősebb korosztállyal készül napi szinten, viszont a tornákon a saját korosztályában szerepelt, ahol kiemelkedő teljesítményt nyújtott minden alkalommal. Látszik a játékán, hogy idősebbekkel edz, sokat tudott segíteni a játékosaimnak.

Hol tart most a képzés?

A képzési célokat az egész félév során szem előtt tartottam. A periodizációban meghatározottak alapján végeztük a munkát, mely eredményesnek bizonyult, ugyanis a gyerekek megtanultak a 6+1-es rendszerben játszani. Az ősz végére már bátran és hatékonyan hozták ki a labdát, tetszetős támadásokat vezettek. Védekezésben is sikerült előre lépni, egyéni és páros szinten is. 

Mi lesz a cél tavasszal?

Tavasszal folytatódnak a Bozsik tornák, erre szeretnénk minél hatékonyabban felkészülni. Egyénileg és csapatszinten is szeretném fejleszteni a játékosokat, minden képzési célkitűzésben és oktatási folyamatban szeretnénk szintet lépni.

Hogyan látod a korosztály jövőjét?

Nagyon bízok benne, hogy a félév alatt elvégzett munka eredményesnek bizonyul mindenki számára, pozitívan tekintenek az akadémiára és az általa nyújtott lehetőségre a gyerekek, szülők és más egyesületek vezetői is. Kecskemét labdarúgásának az előrelépés érdekében a lehető legjobb megoldás lenne, ha már 9-10 éves kortól a tehetséges, ambiciózus gyerekek egy csapatban szerepelnének, és az ország elit utánpótlásképző műhelyei ellen versenyezhetnének. Továbbra is ezen a törekvésen leszek, úgy gondolom az elvégzett munkának jönni fog az eredménye.

Miként készültök 2020-ra?

A téli időszak az alsó korosztályok számára eltérő, ugyanis nálunk szinte nincs is leállás. November elejétől teremben edzünk heti három alkalommal. Igyekszünk kihasználni minden lehetőséget, ami a játékosok fejlődését szolgálja. Várhatóan február végéig teremben leszünk, az edzések mellett a Bozsik futsal programjain, illetve különböző tornákon fogunk részt venni.

Szerző: KTE/kteakademia.hu