Szép létszámmal zajlik az ovifoci program

Ismerkednek a klubbal a gyerekek.

A KTE LA előszobája óvodai programunk, melynek keretein belül idén is sok kisgyermek ismerkedhet meg klubunkkal. A sportág iránt nagyobb érdeklődést mutató lurkók ezt követően bekerülhetnek U7-es csapatunkba, és megkezdhetik szereplésület lila-fehérben.

A gyerekek hetente egy alkalommal találkoznak bevezető jelleggel, és természetesen itt még abszolút a játékos foglalkozásokon van a hangsúly. Sziegl Gábor és Fűkő Péter szoros együttműködésben koordinálja az ovifoci programot. A gyerekeket életkor szerint osztják be csoportokba, a 3-4 évesek, illetve az első edzésre érkezők Sziegl Gábor kezei alatt ismerkedhetnek a labdával, míg az 5-6 éves korosztállyal Fűkő Péter foglalkozik. Nagyjából 40 fővel zajlanak a szerdai foglalkozások, de emellett 6 óvodát látogatnak, illetve további 6-tal állnak kapcsolatban. 

– Nálam általában kb. 12 fős csapat vesz részt, a cél egyértelműen a foci és a sportolás megszerettetése. Próbáljuk úgy szervezni a játékokat, hogy jól érezzék magukat a fiúk és lányok, a lehető legtöbb élménnyel menjenek haza a pályáról, sok gólt rúgjanak. Rengeteg szerep- és szimbólumjátékot találunk ki a srácoknak, hol állatok "bőrébe bújunk", hol kincset keresünk, hol autót vezetünk, ahol a labda testesíti meg az autót például. Az edzéseken próbálunk fókuszálni a mozgáskoordináció és labdaügyesség fejlesztésére, a játékelemek közül talán a labdavezetések, fordulások, megállások és a lövések szerepelnek legtöbbet. Az edzéseken mindig van egy az egy elleni játék, ami nagyon hasznos, fejleszti a mentalitást, megjelenik siker- és kudarcélmény, kialakul a gyerekekben a versenyszellem, illetve megtapasztalják az ellenfél jelenlétét. Sok esetben ugyan még el tud törni a mécses, pláne ha valakinek elveszik a kedvenc színű labdáját, de így is nagyon sokat tudnak ügyesedni a gyerekek ebben a korban. Bizonyos területeken nagyon szenzitívek, gyorsan fejlődnek, így mindenképp megéri velük már akár 3-4 éves korban is legalább heti egy alkalommal foglalkozni – mondta Sziegl Gábor a programról.

A jelentkezés folyamatos, és már a jövő évi program résztvevőire is számítanak.

– Kiemelném, hogy a fiúk mellett a lányok jelentkezését is várjuk. Lassan vége a szezonnak, így a 2017-2018-as születésű gyerekek felkerülnek nagyszerű kollégáinkhoz. Ott már edzések, mérkőzések és tornák során pallérozódhatnak majd. A legfrissebb korcsoportunk a 2019-ben és 2020-ban születő gyerekekből áll majd össze, mindenkit szeretettel várunk, aki szeretné kipróbálni játékos foglalkozásainkat.

Az ovifoci program minden szerdán 17-18 óráig a Széktói Stadion műfüves sátorcsarnokában zajlik.

Jelentkezni Fűkő Péternél lehet a +36 70 411 6693-as telefonszámon.

Szerző: KTE/kteakademia.hu