Szegeden folytatódott a kiemel Bozsik

Jól szerepeltek a kicsik.

A KTE LA U11, U10 és U9 is Szegeden folytatta a kiemelt Bozsik bajnokságot, ahol a házigazdák mellett a Monorral és a Honvéddal találkoztak. A múlt hét folyamán nem ez volt az egyetlen megmérettetés, hiszen az FTC partnercsapatok kupáján is ott voltunk, az U11 pedig a KK tornán is részt vett.

Pelikán István (U11): - A Ferencváros tornáján mindhárom csoportmeccsünket megnyertük kapott gól nélkül, de a kiesés szakaszban visszaestünk, végül a hatodik helyen zártunk a tizenhatos mezőnyben. A labdakihozatalok és a szélsőjáték rendben volt, viszont centerjátékban és szervezésben fejlődnünk kell. A tavaszi szünetben a Körzet Központok válogatottjaival találkoztunk egy tornán hazai környezetben, volt lehetőség emellett fottgolfozni is, illetve közösen néztük meg a felnőtt csapat Debrecen elleni kupameccsét. Fontosnak tartjuk, hogy lássák a külsős gyerekek is, hogy hová kerülhetnek be a régióból, ha jó teljesítményt nyújtanak, lássuk mi is őket klubjaikban és válogatottjaikban. Jól játszottunk, de ellenfeleink nem voltak annyira összeszokva, ami számunkra itt előnyt jelentett. Ez nem csak játékban, de eredményességben is látszódott. A csapat jól támadott le, egységes volt. Sok labdát szereztünk, melyből kreatív, jó támadásokat építettünk. Minden mérkőzésünket megnyertük, nem kaptunk gólt az egész torna során. Elmondhatjuk, hogy sok tehetséges gyerek van a régióban és jó mérkőzéseket láthattak a szakemberek, edzők, szülők. A Bozsik bajnokságban komoly ellenfelek ellen mutathattuk meg, hogy hol is tartunk. Az elmúlt hetekben egyre jobban fejlődtünk, jobb játékot játszottunk, amelyet ezen a napon folytatni tudtunk. Egységesek voltunk védekezésben és támadásban. Jók voltak a letámadásaink, beszűkítettük a területeket, sok labdát szereztünk. Labdakihozatalaink magabiztosak voltak és hatékonyak, mindig megtaláltuk az ellenfél üres területeit. Gyors és szép támadásokat építettünk, sok lehetőséget alakítottunk ki. A kimaradt helyzeteken kell majd csökkenteni, ebben nagyot lehet még fejlődni. Ezúton is szeretném megdicsérni a gyerekeket, mert ilyen egységesen és jól még nem játszottak.

Filus Gábor (U10): - Egyel idősebb korosztályban indultunk a Fradi tornáján, de a gyerekek remek teljesítménnyel, tetszetős és motivált játékkal, hatalmas alázattal fociztak. Nagyon büszke vagyok rájuk, hiszen a tizenhatos mezőnyben negyedik helyen zártunk remek csapatokkal játszva. A Monor csapatával kezdtünk, az első félidő játékban és ritmusban is döcögősen indult, de a második félidőre rendeztük sorainkat, szép támadások végén lőttünk gólokat. A Honvéd ellen koncentráltan, motiváltan és szépen játszottunk egész mérkőzésen, de a végén egyéni hibáinkat kihasználta az ellenfél. A harmadik mérkőzésen a Szeged ellen folytattuk a szép labdakihozatalokat, tetszetős játékot mutatva, magabiztos győzelemmel zártuk a napot. Gratulálok a csapatnak!

Fűkő Péter (U9): - Az FTC által szervezett torna ismét jó alkalom volt arra, hogy rengeteget focizhassanak a gyerekek, szimpatikus csapatok ellen fejlődhettünk tovább. Remekül teljesített mindenki, ráadásul sikerült megnyernünk a tornát az FTC fiataljai előtt kiélezett csatában. Természetesen van még mit tanulnunk, de nagyon jó mentalitásban játszottak a gyerekek. A Bozsik bajnokságon újabb lehetőség nyílt a gyerekek előtt, hogy kiváló ellenfelek ellen focizzanak és gyakoroljanak. A játékunk az első részben picit álmoskás volt, de a forduló visszavágóira rendeztük sorainkat és sikerült megtalálni a helyes utat és a jó irányt. Gratulálok a gyerekeknek a teljesítményükhöz, mert hosszú etap végén is jól teljesítettek.

Szerző: KTE/kteakademia.hu