Széchenyi Márton eltökélt egyéniségekkel dolgozhatott ősszel is

U17-es értékelő 

Bár az U16-os bajnoki cím után kevésbé eredményesen szerepel idén a korosztály, Széchenyi Márton így is elégedett azonban a játékosok hozzáállásával. Csupa céltudatos és profin gondolkodó játékossal dolgozhat, ami az eredményességben is megmutatkozhat tavasszal.

Miként értékelnéd összességében a bajnoki szereplést?

Az idei évet nehéz értékelni, mert bár az eredményesség nem jött össze, a játékosok fejlődése ugyanabban az ütemben halad, mint mikor bajnoki címet ünnepelhettünk. Rengeteg nehézséggel kellett idén megküzdenünk, ami végül az őszi szezonban 14 megszerzett pontra lett elég. Azt gondolom, hogy tavasszal ennek akár a dupláját is megcélozhatjuk, de ahhoz stabilabban kell futballoznunk.

Milyen erősségeit emelnéd ki a csapatnak, miben kell feltétlen javulni tavaszra?

Egyéniségeink vannak, akik rendszeresen végeznek többletmunkát, és a jövőt illetően a profi labdarúgó karrierben gondolkodnak. Tavasszal egészen biztos, hogy több gólt kell szereznünk.

Kik teljesítettek a legjobban, kiket emelnél ki?

Mindenki odateszi magát az edzéseken és a mérkőzéseken is, nem szeretnék kiemelni senkit.

Tavaszi célotok?

Tavasszal szeretnénk felzárkózni az első tíz helyezett közé, majd meglátjuk, hogyan sikerül a felkészülés.

Képzés területén voltak-e kitűzött célok, azok mennyiben valósultak meg?

Ami említésre méltó változás a képzésben, hogy nagyobb hangsúlyt kapott a kondicionális képességfejlesztés, mint az elmúlt években. A fiúk abba a korba lépnek/léptek, amikor a tesztoszteron termelődés megugrik, ezt szeretnénk is kihasználni a megfelelő módon. Célunk fizikálisan a felnőtt futball lehetőségét megteremtve alapot adni, majd fokozatosan felépíteni őket. Ebben segítség a Polar, amit idén kezdtünk el használni, illetve Pályi Nagy Zsolt erőnléti edző munkája, akivel sokat léptünk előre a tavalyi évhez képest.   

Hogyan tervezitek a felkészülést?

A felkészülés január 13-án kezdődik. Minden héten edzőmérkőzés, illetve heti 7 edzés vár ránk jövőre is.

Szerző: KTE/kteakademia.hu