Szalai József az év játékosa, Radnóti Dániel az év kapusa az akadémián

Minden korosztályban díjaztuk a csapatok legjobbjait.

Bár a vírushelyzet miatt akadémiánk szokásos karácsonyi évzáró rendezvénye elmaradt, a legjobb teljesítmények díjazása nem. Ahogy minden év végén, úgy most is megválasztottuk a korosztályos csapatok legjobbjait, illetve az év játékosát és kapusát is, de leány labdarúgóink sem maradtak ki a sorból. A díjakat és az okleveleket a Széktói Stadion klubtermében vehették át a gyerekek Dr. Filus Andor ügyvezetőtől, Szabó Tibor szakmai igazgatótól és Czéh László klubigazgatótól. 

A Talentum Díjat nem meglepő módon Szalai József vehette át, aki az őszi szezonban meghatározó tagja lett az NBIII-as bajnokságot vezető KTE-nek is, három gólt is szerzett már a „nagyok” között. A Tasnádi Díjat Radnóti Dániel már másodjára vihette haza, aki két korosztályban is kitűnően védett idén. Mindkét tehetségünkben közös, hogy ősszel meghívót kaptak a korosztályos válogatottak összetartásaira is.

A korosztályok legjobbjait most is az edzők választották meg, amihez rövid indoklást is csatoltak döntésük okairól.

Az év utánpótlás játékosa (Talentum Díj 2020): Szalai József       

Joci utánpótláskorú játékosként bekerült a felnőtt csapat szűk keretébe. Folyamatos játéklehetőséget kapott, amit 3 góllal hálált meg. Meghívót kapott az U19-es válogatottba is. 

Az év utánpótlás kapusa (Tasnádi Díj 2020): Radnóti Dániel

Dani folyamatosan megbízható, jó teljesítményt nyújtott a 2005-ös és 2006-os korosztályban. Teljesítményére felfigyeltek a szövetségi edzők is, így meghívót kapott az U15-ös válogatottba.

Az év játékosai korosztályonként az edzők választása alapján:

Kovács Tamás (U7): Filutás Ákos              

„Ákos folyamatosan motiváltan edzett az eredményektől és csapattársaktól függetlenül. Nagy odaadással játszotta a mérkőzéseket, bátran kezdeményezett, egyaránt segítette a védekezést és a támadást.”

Fükő Péter (U8): Ilyés Benedek 

„A mérkőzéseken való hozzáállásáért, csupaszív játékáért, példamutató edzésmunkájáért, szorgalmáért, és a csapathoz való hozzáállásáért.”

Pelikán István (U9): Scheiner Zsombor   

„Zsombor nagyon szorgalmas, a csapatból ő vett részt a legtöbb edzésen és mérkőzésen. Nagyszerűen teljesít a kapuban, lábbal nagyon jól játssza meg a labdákat. Nyitott az új dolgokra, érdeklődő, mindig kérdez, hogy megértse mit miért csinálunk. Segíti és támogatja társait, igazi csapatember!”

Dócs Dániel (U10): Csikai Róbert

„Robi hozzáállása példaértékű! Nem hagyott ki egyetlen edzést sem, illetve azokon a napokon amikor nem volt edzés, egyéni edzést végzett. Technikailag nagyon sokat fejlődött. A csapat egyik húzóembere lett.”

Sziegl Gábor (U11): Gál Balázs   

„Balázs nagyon sokat fejlődött az ősz folyamán. Az utolsó tornákon nagyon jól és hasznosan játszott, szépen összeállt a játéka mind taktikailag, mind technikailag.”

Torbavecz Tamás (U12): Kristófik Dániel              

„A csapatból Dani nyújtotta a legjobb teljesítményt az őszi szezon során. Végig magas szinten teljesített a mérkőzéseken és az edzéseken is. Csapatunk legbiztosabb pontja volt. Dani céltudatossága, szorgalma, és sportszerűsége példaértékű mindenki számára.”

Verebélyi Gábor (U13): Hoffman Csanád             

„Csanád egész éves teljesítménye példaértékű. Az edzéseken fegyelmezetten, nagy alázattal végezte a munkát, minden mérkőzésen meghatározó tagja volt a csapatnak. 16 góljával vezeti a házi góllövő listát és mindössze négy góllal van lemaradva a bajnokság legjobb góllövőjétől.”

Csima Gyula (U14): Lukács Viktor            

„Remek a hozzáállása, edzéseken és mérkőzéseken mindig törekszik kihozni magából a maximumot. Korosztályának meghatározó játékosa.”

Paksi Péter (U15): Kárpáti Ákos 

„Szorgalma, hozzáállása, edzéseken való részvétele példaértékű. Gólérzékeny játékos, aki nagyon sokat fejlődött az összjátékban. A bajnoki mérkőzéseken nagyon nagy harcokat vívott az ellenfél védői ellen. Reméljük, hogy fejlődése töretlen lesz, és sok örömet szerez játékával majd mindenkinek.”

Szabó Tibor (U16): Bálint Máté 

„Máté az edzéseken és a mérkőzéseken hatalmas hévvel veti magát bele a játékba. A mérkőzéseken megbízhatóan és hatalmas futómennyiséggel játszik. Alázata, küzdeni tudása példaértékű játékostársai számára.”

Bódi Attila (U17): Szamosi Csanád          

„Csanád játékával, gondolkodásmódjával, hozzáállásával vezéregyénisége volt a csapatunknak. Csapatkapitányként a csapatot is próbálta összefogni. Felnőtt gondolkodás módja segítség volt az edzői munka számára is.”

Lóczi Péter (U19): Bodor Zoltán

„Egész évben nagy elszántsággal, alázattal és motiváltan edzett.  Játéka és a hozzáállása is kiemelkedő volt. Tisztában van az erényeivel és a hiányosságaival, tudja hová tart, és ezért mindent meg is tesz.  A csapat vezére lett, képes váratlan megoldásokra, kulcspasszokra, gólpasszokra és képes gólokat is szerezni.”

Az év leány labdarúgói: 

Nagy öröm számunkra, hogy lelkes és ügyes lányok is örömmel jönnek futballozni akadémiánkra, akik teljesítményükkel is felveszik a versenyt a kis korosztályokban a fiúkkal. Játékuk elismeréseként Baranyi Dorina, Czéh Kamilla, Lóczi Luca és Polyák Édua és elismerő kupát vehetett át.

Játékosainknak ezúton is gratulálunk! További fotók és egyéni képek facebook oldalunkon!

Szerző: KTE/kteakademia.hu