Száhl Petinek három komoly célja van

Bemutatkozik a KTE LA U17 csapatkapitánya. 

Honlapunkon egy új sorozattal jelentkezünk, heti rendszerességgel mutatjuk majd be egy-egy tehetségünket. Elsőként a KTE LA U17 csapatkapitányát, Száhl Pétert faggattuk.

Mik az első emlékeid a fociról, hogyan kezdted?

Nagymamám hálószobájában volt az első labdaérintésem, ahogy elrúgtam a labdát, csörgött is a csillár. Bácsalmási vagyok, így a PVSE-nél is kezdtem el focizni 2007-ben.

Hogyan kerültél Kecskemétre?

Bácsalmás után a Bajai LSE-hez igazoltam, velük mentem mindig Bozsik-programokra. Többször kaptam kimagasló teljesítményemért oklevelet, az egyik hazai rendezvényen figyelt fel rám a klub egyik edzője is. Elhívtak próbajátékra, majd le is igazoltak, így kerültem Kecskemétre 2015 szeptemberében.

Jelenleg középhátvédként szerepelsz elsősorban, de más posztokon is bevetettek korábban. Hogyan jutottál el végül erre a posztra?

Édesapám is ezt posztot töltötte be pályafutása során, én követtem őt. Játszottam más helyen is, eleinte baloldali támadó voltam, de ott nem voltam hasznos, innen kerültem a védelem közepére, illetve a tavalyi szezonban balhátvédet játszottam.

Kik inspiráltak, kikre tekintesz példaképként?

A szüleim inspiráltak mindig is, de a legnagyobb inspiráció az volt, amikor kimentem édesapám egyik meccsére, amit nagyon élveztem. Két példaképet említenék, elsősorban a Chelsea játékosát, Pedro Rodríguezt, akinek nagyon tetszett a játéka, illetve az ő posztján kezdtem el focizni. A Pedro becenevet is utána kaptam. Miután pár sorral hátrébb kerültem változott a helyzet, ekkor jött Sergio Ramos. Csapatkapitány, ahogy én, sokat tudtam eddig tanulni tőle, ugyanaz a mezszámom is. Mindig ki tudja zárni a külső tényezőket, nem ismeri a lehetetlen szót.

Milyen célokat tűztél ki erre a szezonra?

Három komolyabb célom van, mindegyik nagyon fontos számomra, így nincs is fontossági sorrend köztük. A csapatommal el akarom érni a dobogós helyek valamelyikét, amire megvan az esélyünk, de csak úgy, hogyha együtt dolgozunk. Szeretnék kimagasló évet hozni, hogy ezáltal behívjanak a korosztályos válogatottba. Szintén ilyen fontos számomra, hogy idővel a felnőtt csapat öltözőjébe is beléphessek, illetve tétmérkőzésen is pályára léphessek.

Tavaly azt is megmutattad, hogy elég jó ballábad van, nem akármilyen szabadrúgásgólt vágtál a Vasasnak (a lenti videóban 0:45-től). Mennyire volt ez tudatos, illetve mennyit gyakorolsz?

Edzések után ha van időm, akkor kint maradok a pályán pár labdával, és különböző szögekből szoktam rugdosni kapura. Volt benne tudatosság, amikor odasétáltam, akkor láttam már, hogy kintebb helyezkedik a kapus. Úgy voltam vele, hogy megpróbálom, egy határozott mozdulattal be is íveltem a kapu jobb oldalába a labdát, amit bevallom, elsőre én sem nagyon hittem el.

Mit szeretsz a legjobban a futballban?

Nagyon ki tudok kapcsolódni edzéseken, bármilyen napom is van. Újabbnál újabb barátokat tudok szerezni a foci által, amit nagyon szeretek benne. Számomra egy nagyon jó időtöltés, amikor a csapatommal, vagy a barátaimmal focizhatok. A sport és a foci is közel tud hozni minket egymáshoz, a csapatomra is családként tekintek.

Szerző: KTE/kteakademia.hu