Szabó Tibor szerint jó bajnokságban fejlődhettek

U16-os értékekés.

Akadémia értékelőinket ezúttal az U16-os együttessel folytatjuk, mely a B-csoportban zárta le az idei szezont egy sikeres ősz után. Szabó Tibor vezetőedző foglalta össze a szezont.

Hogyan értékelnéd a csapat évét a célkitűzések tükrében, főleg a tavaszra koncentrálva?

A téli felkészülésünk rövid, de gördülékeny, problémamentes volt. Az alapcsoport két mérkőzését sikeresen pótoltuk. A Kaposvárt 4-2-re, a feljutásért vívott ki-ki mérkőzésen az UTE ellen 2-0-ra nyertük. Így kerültünk fel a „B” csoportba, ami nagyon szép teljesítmény, főként a nyári nehézségekre való tekintettel. A csapat a „B” csoportban a 8. helyen végzett, 10 ponttal, de szerzett pontokat tekintve a Nyíregyházát megelőztük, ők 6 pontot hoztak magukkal. Eredménytől függetlenül a játékosok törekedtek a kezdeményező, kombinatív játékra. Bátran játszottak, akkor is, amikor az ellenfél vezetett. Nagyon küzdelmes és intenzív mérkőzéseket játszottunk. Sokszor az eredmények nem tükrözték a pályán mutatott játékot, sok egyéni hiba miatt kerültünk hátrányba vagy szenvedtünk vereséget. Összességében célunkat elértük, hiszen a játékosok sokat fejlődtek ezeken a mérkőzéseken. A csapat mindig megfelelő motivációval és koncentrációval lépett pályára.

Kiket emelnél ki?

A csapatban kiemelkedő teljesítményt nyújtott Bálint Máté, aki végig magabiztosan, nagy akarattal, óriási futómennyiséggel, példamutatóan játszott és edzett. Kiemelkedett még Kónya Richárd is, aki a kapu előtt jól feltalálta magát, többször igazi csapatemberként is játszott, 11 góllal házi gólkirály lett. Nagyon jól teljesített Gondi Károly, aki jobb oldali védőként, hatalmas munkabírással igazi csapatjátékosként játszott. Jól lépett be a támadásokba, nagyon jó beadásai voltak és nem mellékesen 7 gólt szerzett. Védekezését is megfelelően látta el. A tavaszi szezonban nagyon jó és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott Ruzsa Marcell bal oldali védőként. Nagyon hasznosan, a támadásokba jól belépve játszott. Stabil volt és megbízható, sokat fejlődött agresszivitásban is. Jól teljesített Kovács Péter és Radnóti Dániel is. Bálint, Gondi, Kovács, Ruzsa, Erhardt az U17-ben is bizonyította rátermettségét. Jó volt, hogy mindenkire lehetett számítani, Molnár, Jójárt, Kajtár, Szabó Hunor, Szekeres, Benke, Szabó Bátor, Petró, Győri, Makádi, Sebő és Karsai is felvillantott az erényeiből valamit a mérkőzéseken. Valaki többet, valaki kevesebbet tett hozzá a csapat teljesítményéhez, de összességében mindenkivel elégedett voltam. A játékosoknak törekedniük kell a még jobb edzésmunkára, hogy még jobbá váljanak. Ha ez meglesz, sokkukkal találkozunk a felnőtt labdarúgásban is.

Szerző: KTE/kteakademia.hu