Szabó Tibor edzésekről, tervekről, illetve a bajnokság új lebonyolítási rendjéről

Megőriztük helyünket az U15-ös és U14-es élvonalban is.

Hétfőn elkezdték az edzéseket akadémistáink, ami láthatóan nagy öröm volt a játékosok és az edzők számára is. Szabó Tibor annak külön örül, hogy szinte teljes létszámban megjelent minden korosztály, emellett már a következő szezon tervezése is zajlik, miután az MLSZ minden versenykiírást hivatalossá tett.

Milyenek az első edzések tapasztalatai?

Nagyom pozitív volt látni, hogy játékosok milyen nagy örömmel jöttek ki újra a pályára, jó hangulatban teltek az edzések. Mindenkinek hiányzott már a futball, ezt igazolja az a nagyon örömteli tény is, hogy szinte teljes létszámmal indult el minden korosztályban újra a munka.

A játékosok egyéni edzésprogram szerint eddig is dolgoztak. Bajnoki mérkőzések már nem lesznek tavasszal, meddig tervezitek így a munkát?

Június 15-ig tervezzük a tavaszi edzéseket, ez egy négyhetes időszak magyarán. Utána kapnak egy kis pihenőt a játékosok, majd július elején elkezdjük a felkészülést a következő bajnokságra. Az előkészületek, a szervezés, illetve a szükséges feladatok megoldása azért már ebben a négy hétben is zajlik, illetve zajlani fog.

Milyen sorozatokban, bajnokságokban lesznek érdekeltek a 2020/2021-es szezonban a KTE LA korosztályos csapatai?

Az U7, U8, U9 korosztályunk a Bozsik C-szinten versenyezhet majd, az U11 és az U10 a kiemelt régiós A-szintű tornákon vesz részt. Az U13 és az U12 a régiós első osztály dél-keleti csoportjában indul. Az U15 és az U14 megtartotta élvonalbeli tagságát, így újfent nagyon erős bajnokságban vehetnek részt ezek a korosztályok. Az U19, az U17 és az U16 továbbra is a másodosztályban szerepel majd, de itt egy komolyabb átszervezés is történt a versenykiírásban, más lebonyolítás szerint, nagyobb átjárási lehetőséggel zajlanak majd a bajnokságok küzdelmei.

Mi a lényege az átszervezésnek?

Lényegében összevonják a 8 csapatos kiemelt bajnokságot, illetve a 16 csapatos másodosztályt. Igaz, ez csak részben történik meg, de könnyebb lehetőség lesz az átjárásra. Ősszel két 12 csapatos csoportot alakítanak ki az idei, lezárt bajnokságok erősorrendje alapján, ez az U19-ben egyértelmű, míg az U17-ben és az U16-ban az összevont pontszám alapján határozzák meg, mely négy együttes csatlakozhat az élvonalban szereplőkhöz. Ősszel 11 mérkőzést játszanak a csapatok, majd tavasszal három nyolcas csoportban folytatódik a bajnokság, oda-vissza formában, tehát 14 mérkőzéssel. Az új rendszer egyik fontos eleme, hogy minden korosztály a saját eredményeit viszi tovább innentől. Mi az alsó 12-ben fogunk idén szerepelni, de ha bármelyik korosztály kivívja, hogy a legjobb 12-be kerüljön, akkor a következő szezont ők ott fogják kezdeni. Szeretnénk, ha ősszel a négybe kerülnének a csapataink, így szerepelhetünk tavasszal a középső nyolcasban, ahonnan akár a legjobb 12-be is kvalifikálhatjuk magunkat.  

Az új lebonyolítási rendszerről a héten külön cikkben is részletes írunk majd!

Szerző: KTE/kteakademia.hu