Soha rosszabb meccse ne legyen az U19-nek

Szenzációs meccsen nyertek idegenben.

A KTE LA U19-es csapata hétvégén Zalaegerszegen lépett pályára, ahol nem unatkozhattak a kilátogató nézők. A fiataloknak tulajdonképpen kétszer kellett megnyernie a találkozót, de végeredménytől függetlenül, mindkét csapatnak jár az elismerés.

Bő húsz perc elteltével mi szereztük meg a vezetést, Richter csapott le egy röviden hazapasszolt labdára, amit gólra is váltott. A ZTE alig öt perc eltétével egalizált, egy oldalszabadrúgás után voltak eredményes. Szünetre mégis mi vonulhattunk előnnyel, Faragó mutatott be gyönyörű cselt védőjével szemben, majd bombagólt lőtt.

Fordulás után jöttek az igazi izgalmak, mert bár egy szöglet után Jáger fejesével kétgólos előnyre tettünk szert, a hazaiak az 54. és a 65. perc között megfordították a meccset. Előbb egy ritkán látható gól született, egy becsúszás után úgy pördült fel a labda, hogy 40 méterről mindenki felett átszállva a kapuban kötött ki, majd egy szöglet után egalizáltak a hazaiak. A teljes ZTE hengerre sem kellett sokat várni, saját térfelünkön adtuk el a labdát, amit ismét gólra váltottak. A KTE LA U19 tartását mutatja, hogy egy pillanatra sem adtuk fel, és néhány perc alatt fordítottunk. A 68. percben Fehér mintaszerű beadását fejelte a kapuba Perlaki, majd a 71. percben Richter bombázott a léc alá Faragó előkészítése után, kialakítva a végeredményt.

U19: ZTE – KTE LA 4-5 (1-2)

U19 II. osztály, 7. forduló

KTE: Opauszki – Szabó G., Barkóczi, Fehér, Edmilson (Fekete M. 46.) – Daróczi, Hirman – Richter (Fekete G. 83.), Jáger (Perlaki 55.), Faragó (Busa 87.) – Szalai.

Gól: Bekő (26.), Szántó (54.), Nagy (57.), Pap (65.) ill. Richter (21., 71.), Faragó (44.), Jáger (47.), Perlaki (68.)

Lóczi Péter: Először is szeretnénk megköszönni az akadémia vezetőinek, hogy biztosították az egy nappal korábbi indulást és szállást! Meggyőződésem, hogyha a meccs napján utazunk négy és fél órát, akkor nem tudtunk volna ilyen frissen és dinamikusan játszani. Hihetetlen mérkőzést vívtunk, a ZTE és mi is az első perctől kezdve támadólag léptünk fel. A taktikát jól alkalmazták a srácok, sikerült a mi támadóharmadunkban labdákat szerezni, és azokból helyzeteket kialakítani. A mérkőzés egészét tekintve megérdemelt a győzelmünk, de bosszantó, hogy ismét pontrúgásokból kaptunk gólokat, már nem először adjuk ilyen olcsón oda az ellenfélnek a góljaikat. A csapategység és a remek egyéni teljesítmények most egymás mellett jelentkeztek, így nem lehetett más a vége, csak győzelem.

Szerző: KTE/kteakademia.hu