Rengeteg hiányzója volt az U17-nek, megint nyert az U16

Pécsen léptek pályára csapataink.

A KTE LA U17 és U16 ezúttal a PMFC vendége volt a bajnokságban. Az U17 ezer sebből vérzett ezúttal, hiszen rengeteg hiányzója volt Széchenyi Mártonnak. Az U16 ugyanakkor remekel, zsinórban harmadjára nyertek, ráadásul most emberhátrányban.

Gyarmati Ferenc kitűnő formában van

Az U17-es keret igen foghíjas volt ezen a hétvégén, így fiatalabb játékosokat is be kellett dobnia Széchenyi Mártonnak, ráadásul csupán két mezőnyjátékos ült a padon. Nagy lelkesedéssel kezdett csapatunk, Huszka góljával már a 6. percben meg is szereztük a vezetést, amire azonban az első negyedóra végén büntetővel válaszolt a PMFC. A hazaiak aztán a második félidő elején ismét betaláltak, így csak a tisztes helytállás jött össze ezúttal számunkra. Az U16 ugyanúgy indította a találkozót, ahogy az U17, Pető Barnabás ment egy a jobb oldalon a 6. percben, beadására aztán Gyarmati robbant be, majd 12 méterről kilőtte a hosszó sarkot. A 24. percben Ásós kapus szabálytalankodott kiállítást érően, így a mérkőzés nagy részében 10 emberrel kellett játszanunk. A KTE LA azonban jól védekezett, így a korán megszerzett előnyt sikerült megőrizni.

U17: PMFC – KTE LA 2-1 (1-1)

U17 II. osztály, 6. forduló

KTE: Cseh – Gulyás (Kiss 52.), Kuchta, Bányai, Vörös – Csúri, Hatvani, Győrfi (Bodor B. 67.) – Nagy (Angyal 46.), Huszka, Bellák.

Gól: Horváth (14.), Szíjas (56.) ill. Huszka (6.)

Széchenyi Márton: Mindenkit dicséret illet, aki elutazott Pécsre. Bodor Bendegúzt cserekapusként külön kiemelném, rendkívül jól játszott csatár pozícióban.

U16: PMFC – KTE LA 0-1 (0-1)

U16 II. osztály, 6. forduló

KTE: Ásós – Győri, Szél, Horváth Á. – Pető (Gyapjas 25.), Lisku, Heidrich, Ádelhardt (Bogdán 90.) – Szalai (Molnár 46.), Kovács Á. – Gyarmati.

Gól: Pető (6.)

Kiállítva: Ásós (24.)

Bódi Attila: Értékes győzelmet arattunk! A mérkőzés nagy részét emberhátrányban játszva, igazi csapatként küzdve szereztük meg a 3 pontot. Nagyon büszke vagyok minden játékosra!

Szerző: KTE/kteakademia.hu