Rangos ligába kapott meghívást a KTE LA

Négy korosztályunk indulhat a Dunamenti Ligában.

Sportszakmai szempontból is nagy elismerésben részesült a KTE LA, hiszen akadémiánk is meghívást kapott a Dunamenti Liga 2020/2021-es idényére. A harmadik éve induló versenysorozat a Bozsik-program mellett jelent minőségi versenyzési és fejlődési lehetőséget a gyerekeknek.

A Dunamenti Liga célja az, hogy elsősorban a kreatív, bátor és kezdeményező játékstílusban futballozó klubok számára biztosítson bajnoki versenyformát U8-tól egészen U11-es korosztályig. A Dunamenti Liga szervezői egy kritériumrendszert is felállítottak, ennek alapján hívták meg azokat a klubokat, akiket erre érdemesnek találtak. A cél a játékban való gondolkodás, a kezdeményező futball, a labda megjátszására való törekvés minden körülmények között. A liga célja nem az eredményesség megkövetelése, hanem a magasszínvonalú játék, illetve a játékosok ösztönzése a kreatív megoldásokra, minden korosztályban ennek megfelelően alakították ki a versenykiírásokat is.

Szabó Tibor, a KTE LA szakmai igazgatója:

„Sportszakmai szempontból hatalmas öröm ez számunkra, hiszen a Dunamenti Ligában pontosan abban a felfogásban, illetve filozófia szerint futballoznak a csapatok, amit mi is vallunk a képzés során. Körvonalaiban ez annyit jelent, hogy a kreatív döntésekre, a bátor játékra, a kezdeményező stílusra helyeződik a hangsúly, a liga célja az, hogy további, minőségi versenylehetőséghez jussanak az U8-U11-es korosztályok a Bozsik-program mellett. Elit mezőnyben szerepelhetünk, hiszen többek közt a Honvéd, a DAC, a DVSC, az FTC, az MTK, a Vasas, vagy éppen Vidi is meghívást kapott a teljesség igénye nélkül. Izgatottan várjuk a sorozat rajtját, biztos vagyok benne, hogy a legkisebb korosztályok számára ez egy kitűnő fejlődési lehetőség lesz.”

A 2010, 2011, 2012, 2013, 2014-es születési évű gyerekek jelentkezését továbbra örömmel veszi akadémiánk, hiszen pont nekik jelent jó fejlődési lehetőséget a Dunamenti Liga. Részletek ITT!

Szerző: KTE/kteakademia.hu