Rangadót húzott be az U16, kikapott az U17

Komoly riválist győzött le az U16. 

Nyíregyházán vendégeskedett két korosztályos csapatunk, az U16 számára ez egy igazi rangadó volt, hiszen a velük azonos pontszámmal rendelkező riválishoz utaztak. Széchenyi Márton csapata két pontrúgással döntötte el a pontok sorsát, ezzel ellépett riválisától, míg az U17 kikapott.

Tapogatózó játékkal indult az U17-es mérkőzés, mezőnyharc zajlott a találkozó elején. Az első lehetőségét ezután rögtön kihasználta a Nyíregyháza, a 15. percben egy baloldali akció után a bepasszolt labdát Tangel váltotta gólra. Sokáig megint helyzetek nélkül csordogált a meccs, ám egy jobboldali támadás újabb hazai gólt hozott, amit ismételten Tangel zárt góllal. Igazán nagy helyzetig csak Faragó jutott el kecskeméti részről, aki éles szögből a kapusba lőtt. A második félidőben nagy rohamokkal kezdtünk, Faragó révén szépíthettünk volna, de közelről nem sikerült a kapuba találnia. Tovább támadtunk, időnként sikerült is a hazaiakat a kapujuk elé szorítani, de igazán nagy lehetőséget nem tudtunk kialakítani, a ráadás perceiben aztán Tangel megszerezte harmadik találatát, ezzel végleg eldöntve a mérkőzést.

U17: Nyíregyháza – KTE LA 3-0 (2-0)

U17 II. osztály, 10. forduló

KTE: Berta - Kovács, Treiber, Száhl, Gulyás - Busa (Pécsi 46.) - Faragó, Kasztel, Ugrai, Szedmák (Fekete 67.) - Bessenyei (Edmilson 46.)

Gól: Tangel (15., 31., 90.)

Király Dávid: Csalódott vagyok, hisz a hazaiak az első félidőben mindkét komoly lehetőségüket gólra váltották, mi pedig alig tudtunk helyzetet kialaktani. A második félidőben vissza tudtunk volna jönni a mérkőzésbe, de nem sikerült kihasználni a helyzeteinket, a Nyíregyháza pedig eldönthette volna a mérkőzést az ellentámadásaiból. Nem játszottunk rosszul, de a rangadókon sokkal nagyobb koncentráció kell a támadó harmadban, hisz a kevés adódó lehetőségből kell eredményesnek lennünk.

Az U16-os együttes önbizalommal várhatta a találkozót, hiszen hajszállal megelőzték a hazaiakat jobb gólkülönbségüknek köszönhetően. A mieink már az első perctől kézbe vették a meccs irányítását, a kecskeméti akarat érvényesült a pályán, a Nyíregyháza nem talált rajtunk fogást. Szűk félóra elteltével meg is szereztük a vezetést, bő 16 méterről kissé jobbról végezhetett el szabadrúgást Major, ami a kapuban is landolt. A folytatásban sem változott a meccs képe, okosan és fegyelmezetten tartotta a vezetést a KTE LA, majd a 70. percben ismét Major villant, aki ezúttal is egy trükkös szabadrúgás kombináció végén volt eredményes. Az U16-os csapat előnye ezzel tisztán 3 pontra nőtt a riválisokkal szemben a tabella élén.

U16: Nyíregyháza – KTE LA 0-2 (0-1)

U16 II. osztály, 10. forduló

KTE: Cseh – Dénes (Pap 90.), Kuchta, Bányai, Orlov – Győrfi, Hatvani, Csúri – Bellák (Nagy 19., Vörös 74.), Bodor Z., Major.

Gól: Major (29., 70.)

Széchenyi Márton: Nagyon örülök, sőt, büszke vagyok arra, amilyen teljesítményt a közvetlen rivális otthonában nyújtottunk! Végig kézben tartva a mérkőzést, rendkívül stabilan futballozva sikerült ráerőltetni az akaratunkat az ellenfélre. Sok pozitívumot mutattunk magunkból, úgy érzem megérdemelten hoztuk haza a három pontot.

Szerző: KTE/kteakademia.hu